Hemnet: Var fjärde bostad säljs under utgångspriset

0
44

Andelen bostäder som säljs under utgångspris fortsätter att växa, visar nya siffror från Hemnet enligt SvD. Under de två första veckorna i juni såldes 19,2 procent av bostäderna under utgångspriset på riksnivå, skrev TT nyligen. När hela juni nu summeras är siffran över 25 procent totalt: 22 procent av lägenheterna och 28 procent av villorna såldes under utropspriset. Det kan jämföras med 10 procent respektive 13 procent i juni 2021, skriver SvD. – De höga nivåerna är en effekt av en marknad som svängt från säljarens till köparens marknad, säger Hemnets marknadsanalytiker Erik Holmberg till tidningen. Bakgrunden är stigande inflation och räntor. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.