Gripandet av Falk på Ibiza kopplas till ”La Mocro Maffia”

0
56

Gripandet av Jonas Falk på Ibiza i torsdags kopplas till en omfattande kokainhärva, skriver spanska polisen i ett pressmeddelande. Förra året smugglades tre ton kokain i en segelbåt från Colombia till Spanien och polisen hittade 1,6 ton av lasten i ett garage i staden Huelva. Utredningens fokus har varit en colombiansk narkotikasmugglare som enligt spanska polisen varit aktiv i över ett decennium. Polisen slog efter lång tids spaning till mot Falk, som misstänks vara en av ledarna i Spanien för ett internationellt narkotikanätverk, skriver polisen. ”Två av de gripna tillhör ’La Mocro Maffia’, en av dem anses av svenska myndigheter vara landets mest aktiva kriminella person”, skriver polisen och syftar på Falk. ”La Mocro Maffia” är enligt spanska 20 minutos ett drognätverk med ursprung i Marocko som bedriver omfattande narkotikasmuggling i och till Europa. Falk och hans spanska advokat Clara Martines Nogues har ännu inte kommenterat misstankarna. Hon uppgav för Expressen att hennes klient släpptes på fri fot under fredagen.