Gripande av britter fördöms: ”Utnyttjar krigsfångar”

0
125

Ytterligare två brittiska medborgare har gripits av ryska styrkor i Ukraina och anklagas för att ha deltagit i strider som legosoldater, rapporterar flera medier som hänvisar till ryska statliga medier. Enligt Independent ska den ena av dem, hjälparbetaren Dylan Healy, gripits tidigare i år då han hjälpt en kvinna och ett barn att fly strider i ett område som kontrolleras av ryskstödda separatister. Den andre mannen är Andrew Hill, som varit i Ukraina som militärt frivillig. Männen åtalas i domstolar som inte erkänts internationellt, konstaterar Politico. Brittiska utrikesdepartementet fördömer gripandet och säger att Ryssland utnyttjar krigsfångar för politiska syften – och att det framförts till Ryssland. Tidigare har två brittiska medborgare samt en marockan dömts till döden, anklagade för samma sak.