Forklart: Inngrep, dårlig byplanlegging bidrar til Delhis vannloggingsproblemer

0
37

Kjøretøy kjører på en vannfylt vei etter kraftig regn i New Delhi. (PTI)

Den første dagen med monsunregn brøt livet i stå i flere deler av Delhi torsdag, med vannloggingsklager som strømmet inn fra flere lommer i den nasjonale hovedstaden.

Visesjefsminister Manish Sisodia har kalt inn til et møte for å gjennomgå problemstedene klokken 20.00. Tidligere hadde byråer som er ansvarlige for veier – PWD, MCD og NDMC – hevdet at de er klare for regnet og at avløp hadde blitt desilert etter planen. Regnet avslørte imidlertid denne påstanden.

Sentralt og Sørøst-Delhi ble rammet hardest, med Teen Murti Marg, Mother Teresa Crescent, Tughlak Road, Pul Prahladpur, Sarita Vihar og Baradpur som så det maksimale antallet av klager.

Hvorfor blir Delhi-veier vannfylte?

Beste av Express PremiumPremium

UPSC Key-1. juli 2022: Hvorfor lese 'Office of Chief Minister' eller 'Sponge …

Premium

Maharashtra politisk drama: Da BJP vant, men lederen tapte

Premium

Et århundre gammelt, hvordan Gita Press ble ‘ledende leverandør av trykk…

Premium

Forklart: 5 måter iPhone forandret verden på på 15 årFlere premiumhistorier >>

Gjennom årene har Delhis dreneringssystem blitt offer for inngrep og dårlig planlegging. De fleste overvannsavløp i hovedstaden er de som har blitt skåret ut av den naturlige vannstrømmen gjennom hundrevis av år. Med uplanlagt utbygging som fant sted i hovedstaden, ble mange av dem inngrepet, dekket og hindret. Dette betyr at vannet ikke hadde utløp lenger. For å øke problemene har flere avløpsnettverk blitt blandet med overvannsavløp, og når det regner, blir systemet overveldet.

Konkretisering spiller også en viktig rolle, med svært lite åpent areal igjen der vann kan tas opp i jorden. Disse bekymringene har blitt tatt opp av miljø- og vanneksperter i byen i flere tiår, men en løsning har ikke blitt oppnådd.

Løsninger på Delhis vannlogging

For flere år nå har Delhi-regjeringen planlagt å få på plass en hovedplan for drenering som vil arbeide med omlegging av veier, rydde ut viktige overvannsavløp, fjerne koblingen av kloakkledninger fra overvannsavløp blant andre problemer for å kvitte Delhi for den årlige nøden.

PWD hadde levert anbud for å utnevne konsulenter for å tilby løsninger på problemene som oppstår i vannutslipp. Dette skulle skje i mars, men bare to budgivere meldte seg og begge ble avvist av takstmannen. Et nytt anbud ble så lagt ut i mai. Konsulenten forventes å tilby praktiske og implementerbare løsninger, sammen med et veikart for de tekniske løsningene.

“Omfanget av arbeidet vil inkludere vurdering av parametere for å forbedre dreneringsnettverket til Najafgarh-bassenget som faller inn under jurisdiksjonen til Delhi. Når den er utnevnt, vil konsulentselskapet tilby løsninger for individuell drenering og lokasjoner og også på makronivå,” en tjenestemann hadde fortalt til The Indian Express.

Konsulentene vil også kartlegge eksisterende rørledninger, avløp og andre mulige overvannssystemer på alle sannsynlige vannloggingssteder og snu nivået på avløpene, veinivåene. De tilstøtende bakkenivåene vil bli registrert for å gi effektive dreneringsløsninger (uten silteringsforhold). Utover dette vil konsulenter også gjøre en hydraulisk undersøkelse og vurdere miljøpåvirkningen og utarbeide et detaljert prosjekt som gir avløpsløsninger på ulike nivåer, sammen med avløp og et estimat for anleggsarbeidet.

UPSC KEY > Har du sett vår seksjon som er dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her