«Far ble ikke gitt sikkerhet, men vi burde»: Sønn av skredder drept i Udaipur

0
42

FIR i Kanhaiya Lals drapssak ble anlagt av sønnen Yash Teli, som driver en egen butikk i Udaipurs Hiran Magri-område.

The familien til Kanhaiya Lal Teli, skredderen som ble hacket til døde i Udaipur 28. juni, har krevd politisikkerhet.

“Vi har krevd sikkerhet. Faren min fikk ikke sikkerhet, men vi burde få det. Vi har blitt forsikret om det samme, sa Yash Teli, Kanhaiya Lals sønn, torsdag. Yash, 20, sa også at den siktede “ikke burde gis noe mindre enn en dødsdom.”

Yash’s uttalelse kom den dagen familien hans ble besøkt av Rajasthans sjefsminister Ashok Gehlot . Etter møtet sa Gehlot til mediapersonell: «The National Investigation Agency (NIA) bør ta opp denne saken i en rask domstol. Anklagen bør arkiveres så snart som mulig slik at straff kan idømmes. Slik hendelsen har skjedd, har den rystet landet. De siktede ble tatt og politiet og Special Operations Group (SOG) gjorde en god jobb.»

Kanhaiya Lal ble hacket i hjel inne i butikken sin 28. juni av to menn, angivelig for et innlegg på sosiale medier til støtte for den suspenderte BJP-talspersonen Nupur Sharma, som hadde kommet med kontroversielle bemerkninger mot profeten Mohammad.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-1. juli 2022: Hvorfor lese “Office of Chief Minister” eller “Sponge …< figur>Premium

Maharashtra politisk drama: Da BJP vant, men lederen tapte

Premium

Et århundre gammelt, hvordan Gita Press ble til ‘ledende leverandør av trykk…

Premium

Forklart: 5 måter iPhone forandret verden på på 15 årMer Premium-historier >>

FIR i saken ble arkivert av Yash, som driver en egen butikk i Udaipurs Hiran Magri-område.

En video lagt ut av overfallsmennene viser Kanhaiya Lal, som drev “Supreme Tailors” i Udaipurs Hathi Pollokalitet, og tok mål av en av dem, som senere identifiserte seg som Riyaz. Øyeblikk senere blir mannen sett angripe skredderen på halsen med en klyve, selv om offeret spør: «Kya hua? Batao toh sahi (Hva skjedde? Fortell meg).»

Undersøkelsen har så langt funnet at den andre overfallsmannen, Ghouse Mohammad, hadde besøkt Karachi i 2014 og var knyttet til Da'wat-e- Islami (DeI), en sunnimuslimsk Barelvi-proselyterende gruppe grunnlagt i Pakistan.

UPSC NØKKEL Har du sett vår seksjon dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i sammenheng med deres eksamener? Se her