”Erdogan kommer fortsätta att förödmjuka Sverige”

0
42

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan är smart nog att inse att de turkiska kraven om utlämningar från Sverige är orealistiska. Det säger Turkietkännaren Halil Karaveli till SvD om det avtal som Turkiet, Finland och Sverige slutit för att Turkiet ska ge Sverige och Finland grönt ljus att gå med i Nato. Han beskriver samtidigt avtalet som Turkiets största diplomatiska seger i mannaminne, och säger att poängen med det är att kurderna i Syrien, som i väst betraktats som hjältar, nu ses som ett hot mot Turkiets säkerhet. Karaveli tror inte på utlämningar i någon stor skala, och säger att det i avtalet står att konventioner ska följas. – Men Erdogan kommer fortsätta att förödmjuka Sverige, nästa gång kanske han kräver 153 personer utlämnade.