Centerpartiet vill skrota förstärkt amorteringskrav

0
138

Centerpartiet vill avskaffa det förstärkta amorteringskravet som infördes 2018, säger partiledaren Annie Lööf till Ekot. C vill samtidigt att Finansinspektionen ser över möjligheten att återigen pausa det grundläggande amorteringskravet men den här gången på obestämd framtid. Bakgrunden är de stigande räntorna och andra ökande levnadskostnader för landets hushåll. – Familjer och hushåll får nu tusentals kronor i ökade kostnader när räntorna sticker i väg. Och då är det orimligt med tvångssparande i form av amorteringskrav just under den här perioden, säger Annie Lööf till Ekot. Att slopa det förstärkta amorteringskravet skulle ge medianhushållet 1 500 kronor mer i plånboken per månad, enligt C:s beräkningar. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.