Bing Visual Search: 10 coole dingen die je ermee kunt doen

0
31

Hulpprogramma's voor het zoeken naar omgekeerde afbeeldingen, zoals Bing Visual Search, zijn meer dan alleen een gimmick. Je kunt ze gebruiken om het browsen te versnellen en een beetje plezier te hebben. 

In dit artikel leggen we uit hoe je visueel zoeken kunt gebruiken. Vervolgens bespreken we tien creatieve manieren waarop u visueel zoeken kunt gebruiken om het browsen te versnellen. 

Inhoudsopgave

  Wat is Bing's visuele zoekopdracht?

  Visual Search, uitgebracht door Microsoft in 2009, is de beeldzoekmachine van Bing (niet te verwarren met Microsoft Edge, de browser van Microsoft die Internet Explorer vervangt). Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) combineert Visual Search de functionaliteit van omgekeerd zoeken naar afbeeldingen met verschillende andere intelligente visuele zoekmogelijkheden waarmee u op internet kunt zoeken met uw camera.

  In plaats van de gewone zoekbalk van Bing te gebruiken, werkt Visual Search met een geüploade afbeelding. Als u bijvoorbeeld een foto maakt van een item of oriëntatiepunt en deze uploadt naar Visual Search, probeert deze de afbeelding te identificeren en u vergelijkbare foto's en links naar meer informatie te geven.

  Visual Search is beschikbaar op Bing.com en de Android- en iOS-apps. Daarnaast is er nu een Bing Visual Search API die websites en apps kunnen gebruiken om inzichten over afbeeldingen voor hun gebruikers weer te geven.

  Visual Search gebruiken

  Om Visual Search te gebruiken, laadt u de Visual Search-website of opent u de Bing-app, uploadt u een foto en drukt u op Zoeken

  < p>Om Visual Search op pc te gebruiken:

  1. Open de Visual Search-webpagina in uw browser.
  2. Waar staat “Sleep een afbeelding hier”, kunt u uw afbeeldingsbestand naar het zoekvak slepen, een foto maken met uw apparaat, een afbeeldings-URL plakken of op uw pc naar de betreffende foto bladeren.
  1. Zodra je dat doet, laadt Bing een pagina met daarop alle tekst die op de afbeelding wordt weergegeven, links naar relevante informatie en alle gerelateerde inhoud die online wordt gevonden. 

  Naar gebruik Visual Search op een mobiel apparaat:

  1. Open de Bing-app.
  2. Klik op de Visueel zoeken icoon om een ​​nieuwe visuele zoekopdracht uit te voeren.
  1. Maak een foto of selecteer een afbeelding uit je galerij om in Bing te zoeken.&nbsp ;

  10 coole dingen die je kunt doen met visueel zoeken

  Hier zijn tien leuke dingen die je kunt doen met visueel zoeken:

  1. Identificeer planten of dieren in het wild

  Een van de meest fascinerende toepassingen van Visual Search is wanneer u wilt weten welke soort een bepaalde vogel, dier, plant of insect is. Vroeger moest je contact opnemen met je plaatselijke museum of online een expert posten. Nu hoeft u alleen nog een foto te maken en deze te uploaden naar Visual Search. Dit werkt ook voor katten- en hondenrassen! 

  Helaas is Bing hier niet zo goed in als sommige van zijn concurrenten, zoals Google Lens of de meer specifieke apps, maar het brengt je nog steeds in de marge (en het is veel gemakkelijker dan een beschrijving van het onderwerp te typen!).

  2. Identificeer oriëntatiepunten

  Net als bij het identificeren van dieren in het wild, kan Bing afbeeldingen zoeken beroemde oriëntatiepunten identificeren en meer informatie over hen tonen. 

  Als je een fascinerende foto online ziet, of je staat vlak voor het herkenningspunt, zoek dan gewoon op de foto met Bing. U ontvangt resultaten die hoogstwaarschijnlijk de mijlpaal in kwestie zijn, samen met links die u wat achtergrondinformatie kunnen geven. 

  3. Vind de originele bron

  Het meest gebruikelijke gebruik voor omgekeerde afbeeldingstools zoals Visual Search is om de bron van een afbeelding te vinden.

  Als u een afbeelding of screenshot zoekt in Visual Search, krijgt u een lijst met alle vergelijkbare afbeeldingen die online kunnen worden gevonden. Hiermee kunt u de oudste bron of informatie over de afbeelding vinden die u vertelt waar deze oorspronkelijk vandaan komt. 

  Dit is handig als u feiten wilt controleren, een bron wilt zoeken (als u het schrijven van een artikel of opdracht), of geef eer aan de rechtmatige eigenaar. 

  4. Producten vergelijken

  Als je een product ziet dat je mooi vindt, bijvoorbeeld een meubelstuk of kleding, kun je een foto ervan uploaden naar Visual Search om vergelijkbare producten te vinden. 

  Dit is een leuke manier om uw boodschappen te doen, omdat u hiermee producten kunt vergelijken die u anders misschien nooit zou hebben gevonden. Stel dat je witte hakken wilt vinden. Zoek eenvoudig met een foto van witte hakken en kijk wat er naar boven komt! 

  5. Vind producten zonder label

  Als u door Instagram, Pinterest en andere vergelijkbare sites bladert, bent u producten zonder label (of verkeerd gelabeld) tegengekomen. Dit is vervelend als het een product is waar u naar wilt kijken, maar u kunt de productnaam of zelfs het merk niet vinden om naar te zoeken. 

  Met Visual Search zoekt u gewoon in de afbeelding en Bing laat je de dichtstbijzijnde gerelateerde items zien die het kan vinden. 

  Dit werkt het beste als de afbeelding uit een catalogus komt, maar het kan ook met andere items werken. In het ergste geval vindt u een soortgelijk product dat toch aan uw behoeften voldoet! 

  6. Zoek iemands naam

  Visueel zoeken is handig als u een foto van een beroemdheid, politicus of iemand in de openbare ruimte ziet en hun naam wilt weten en meer over hen wilt weten. Het kan een foto zijn van hun hele lichaam of alleen van hun gezicht. 

  Het enige wat je hoeft te doen is Visueel zoeken in de afbeelding (of een foto maken en Visueel zoeken), en daar ga je – je hebt een naam.  

  Een ander gebruik hiervoor is als je een screenshot ziet of meme op sociale media en wilt weten uit welke film het komt of wie er op de foto staat. 

  7. Identificeer valse profielen en nieuws

  Tegenwoordig worden sociale media en internet overspoeld met verkeerde informatie en oplichters die nepaccounts gebruiken. Het goede nieuws is dat tools zoals Visual Search je snel kunnen helpen bepalen of iets of iemand echt of nep is. 

  Als je bijvoorbeeld achterdochtig bent over de bron van een afbeelding controversiële afbeelding met valse claims), dan kunt u deze eenvoudig aansluiten op Visual Search en de bron ontdekken.

  Hetzelfde geldt voor verdachte profielen. Zoek de profielweergave in Visual Search – als het aan meerdere accounts is gekoppeld, is het waarschijnlijk een scam-account.

  8. Zoek achtergronden met hoge resolutie

  Als je een achtergrond of achtergrondafbeelding die u graag wilt gebruiken, kunt u deze uploaden naar Visual Search om de originele download met hoge resolutie te vinden. 

  9. Vind originele artiesten

  Op dezelfde manier kunt u Visual Search ook gebruiken om de originele artiesten te vinden achter afbeeldingen, achtergronden en kunst die u online vindt. Dit is vooral handig als je ergens een foto vindt waaraan geen artiest is toegeschreven (of als deze zonder toestemming online is gereproduceerd). 

  10. Zoek uit of mensen je afbeeldingen hebben gestolen

  Onze laatste tip voor visueel zoeken is voor kunstenaars en ontwerpers die hun werk online plaatsen. Vaak hebben fotografen, schilders, grafisch ontwerpers, enzovoort hun eigen websites waar ze hun werk te koop aanbieden. Helaas gebruiken veel mensen dit om de kunst illegaal te verkrijgen en te reproduceren, ofwel om zelf af te drukken of om te proberen het eigendom van en online te verkopen.

  Met Visual Search kunt u precies zien wie uw afbeeldingen heeft gekopieerd en geüpload en onderneem actie tegen hen. 

  Better Than Text Search?

  Dat is het: 10 coole toepassingen voor Bing Visual Search van Microsoft. Naarmate de technologie toeneemt, kunt u verwachten dat Visual Search en andere reverse image-tools in kracht en functionaliteit zullen toenemen. Hopelijk kunt u deze visuele zoekfuncties gebruiken om tijd te besparen en meer te ontdekken over de wereld om u heen.