Anders Borg: Det mesta av börsraset bör vara över nu

0
128

Efter ett historiskt svagt börshalvår tror den tidigare finansministern Anders Borg att den största delen av raset nu är avklarat, säger han till DI TV. Blir det fler räntehöjningar kanske börsen går ner ”fem till tio procent” till, men mot slutet av året ser han en stabilisering och uppgång. – Men jag har ingen kristallkula så jag tycker att man ska titta fem år framåt och fortsätta investera, säger Borg till DI. Stockholmsbörsens breda index är ner 28,7 procent i år. Storbolagsindexet har samtidigt backat 22,5 procent sedan nyårsklockorna ringde. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.