Yacht av den rikeste russiske oligarken la til kai i Dubai

0
42

Nirvana, en slank 88 meter lang superyacht verdt rundt 300 millioner dollar, eid av Vladimir Potanin, leder for verdens største produsent av raffinert nikkel og palladium i Russland, ligger til kai ved Port Rashid-terminalen i Dubai, De forente arabiske emirater, tirsdag 28. juni 2022. (AP Photo/Kamran Jebreili)

Mannen som anses for å være den rikeste oligarken i Russland, som har blitt fotografert i ishockey med president Vladimir Putin, slutter seg til en voksende liste over de som overfører eller seiler sine dyrebare eiendeler til Dubai ettersom Vesten strammer inn sitt massive sanksjonsprogram mot Russland&#8217 ;s økonomi.

Vladimir Potanin, leder for verdens største produsent av raffinert nikkel og palladium, er kanskje ikke sanksjonert av USA eller Europa ennå; Slike sanksjoner kan ødelegge metallmarkedene og potensielt forstyrre forsyningskjeder, sier eksperter. Som den største aksjonæren i gruveselskapet Nornickel, hadde Potanin en personlig formue på 30,6 milliarder dollar før krigen mot Ukraina, ifølge Forbes.

Men som et økende antall svartelistede russiske oligarker, har han tilsynelatende tatt forholdsreglene ved å flytte superyachten sin på 300 millioner dollar til den trygge havn i Dubai, i de USA-allierte De forente arabiske emirater.

Den kalles Nirvana. , og den slanke 88 meter lange superyachten, utstyrt med en glassheis, treningsstudio, boblebad, 3D-kino og to terrarier av eksotiske krypdyr, skiller seg ut selv i en havn full av prangende, flytende herskapshus.

Best of Express PremiumPremium

Nyhetsmaker | Eknath Shinde: No. 2 after the Thackerays, backer of BJP, MVA…

Premium

UPSC-nøkkel-juni 30, 2022: Hvorfor lese 'Kollektivt ansvar' eller 'Inver…Premium

TN-finansminister Palanivel Thiaga Rajan: ‘Vet ikke om en …

Premium

Innsatsen for å estimere fattigdom fra 2011-21 er prisverdig, gitt fravær av…Flere Premium-historier >>

Det gigantiske nederlandskbygde fartøyet med et marineblått skrog ble lagt til kai på tirsdag under flagget til Caymanøyene da Associated Press-journalister observerte skipet ved Dubais Port Rashid i øyeskuddet til den sanksjonerte russiske parlamentarikeren Andrei Skoch’ 8217;s $156 millioner Madame Gu.

Representanter for Potanin svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar.
Ankomsten av russisk-eide luksusfartøyer til Dubai har blitt et overdimensjonert symbol på UAEs motvilje mot å motsette seg Moskvas krig mot Ukraina og håndheve vestlige sanksjoner. Et av et krympende antall land der russere fortsatt kan fly direkte, har finanssenteret blitt et blomstrende knutepunkt for Russlands rike, delvis på grunn av dets rykte for å ta imot penger fra hvor som helst både legitime og lyssky.

“De har ikke prøvd å skjule det faktum at de godtar oligarker selv og yachter deres,” sa Julia Friedlander, en tidligere seniorpolitisk rådgiver for Europa i US Treasury's Office of Terrorism and Financial Intelligence. “Når det gjelder å ta parti i konflikten, er det ikke i deres politiske interesse å gjøre det. De ønsker å beholde tilgangen til penger fra hele verden.” UAEs utenriksdepartement svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar.

Emirati-holdningen har skapt spenninger med USA, som har forsøkt å presse sine Gulf-arabiske allierte for å bidra til å bekjempe russiske sanksjonsunndragelser. Visefinansminister Wally Adeyemo, en av de viktigste amerikanske koordinatorene for den russiske sanksjonsstrategien, besøkte UAE forrige uke for å gi uttrykk for amerikanske bekymringer om russiske finansstrømmer og kreve økt årvåkenhet.

Det er fortsatt ingen indikasjon på at president Joe Biden vil innføre sekundære sanksjoner, noe som vil etterlate Washington med få presspunkter.

Mens Moskvas krig mot Ukraina fortsetter, har vestlige økonomiske sanksjoner spredt seg i et forsøk på å presse Putin til å endre kurs. Den europeiske union har erobret milliarder av dollar i kunst, yachter og eiendom. Storbritannia, Fiji, Italia, Spania og andre land har beslaglagt oligarker’ yachter. USA har beslaglagt fartøyer og fly.
Noen fremtredende oligarker har imidlertid sluppet unna svartelisten på grunn av sine strategiske beholdninger. Selv om Potanin har blitt rammet av kanadiske og australske sanksjoner for sine nære bånd til Kreml, har hans rykte som “kongen av nikkel” har så langt spart ham.

“Vi når en kritisk metallmangel og vi vet ikke hvor disse forsyningskjedene er på vei, så du må spørre, ville sanksjonere gjør han ting verre?” sa Friedlander. “Dette er alvorlige hensyn.”

UPSC-nøkkel Har du sett vår seksjon dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her