Udaipur-skredder drept: Offeret søkte politidekning, pekte på trusler etter arrestasjonen og kausjonen

0
45

Kanhaiya Lal

Nesten tre uker før han ble hacket i hjel inne i skredderbutikken sin, ble Kanhaiya Lal arrestert på en FIR mot ham for angivelig å skade religiøse følelser – og etter at han ble løslatt mot kausjon, hadde han søkt politibeskyttelse med henvisning til drapstrusler.

ADG (lov og orden) Hawa Singh Ghumaria fortalte The Indian Express at Lal «ble arrestert 10. juni og løslatt mot kausjon av retten dagen etter».

«Så, 15. juni, sendte han inn en skriftlig klage på at han får drapstrusler og søkte politibeskyttelse. Den bekymrede SHO ringte personene som skal ha gitt truslene. Og så satte 5-7 ansvarlige personer fra begge miljøer seg ned og kom til enighet. I et håndskrevet notat sa Kanhaiya Lal at han ikke trenger mer handling mot noen. Derfor fortsatte ikke politiet med sikkerhetstrusselen,” sa ADG.

Overfallsmennene identifiserte seg som Mohammad Riyaz og Ghouse Mohammad fra Udaipur.

FIR mot Lal, som førte til arrestasjonen hans, ble innlevert ved Dhanmandi politistasjon i Udaipur under IPC seksjonene 295 A (bevisste og ondsinnede handlinger ment å opprøre religiøse følelser) og 153 A (fremme fiendskap mellom grupper og forstyrre harmoni), basert på på en klage fra Nazim Ahmad, en bosatt i Udaipur.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key- 30. juni 2022: Hvorfor lese «Kollektivt ansvar» eller «Inver…Premium

TN-finansminister Palanivel Thiaga Rajan: ‘Vet ikke om en …

Premium

Arbeidet med å anslå fattigdom fra 2011-21 er prisverdig, gitt fravær av…

Premium

Uddhav Thackeray: Den motvillige politikeren som til slutt hang seg videre til chai…Flere Premium-historier >>

Klagen anklaget Lal for å ha kommet med en “usømmelig bemerkning” mot profeten, og søkte handling mot ham.

I sitt brev til politiet 15. juni sa Lal at Ahmad angivelig hadde gjennomført en recce av butikken hans de siste tre dagene. «Jeg har hørt at de vil prøve å drepe meg så snart jeg åpner butikken min,» sa han.

«De har gjort navnet mitt og bildet mitt viralt i fellesskapets gruppe og sagt at hvis noen ser meg hvor som helst, jeg burde bli drept siden jeg har skrevet et støtende innlegg, heter det i brevet.

Govind Singh, stasjonssjef ved Dhanmandi-stasjonen, bekreftet at Lal ble arrestert i saken og løslatt mot kausjon.< /p>