Sparare får ränta på banken igen – åtminstone lite

0
45

Riksbankens senaste dubbelhöjning till en styrränta på 0,75 procent har fått bankerna att överge nollränta på sparkonton. Först ut var Swedbank som inför 0,1 procent på alla sparkonton. Det rapporterar TT. När Riksbanken övergav nollräntan i maj sa bankerna att det skulle dröja innan sparräntan kom tillbaka eftersom den negativa räntan varat så länge. Men ”nu är det dags” säger Mikael Björknert som är chef för den svenska bankverksamhet hos Swedbank. Nordea uppger också att räntan kan höjas. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.