”Småmysig hyllning till 35-milimeters filmrullar”

0
47

Den indiska filmen ”Filmtjuven” handlar om nioåriga Samay som upptäcker filmens tjusning när hans pappa en gång bjuder med hela familjen på bio. SVT:s recensent Sofia Olsson är förtjust. ”’Filmtjuven’ är en kärleksförklaring till 35-milimeters filmrullar och dess förmåga att skapa magi”, skriver hon. SvD:s Jeanette Gentele skriver att filmen är färgstark och doftrik men att den i längden blir lite enahanda. ”Någon indisk ’Cinema Paradiso’ blir därför aldrig ’Filmtjuven’”, skriver hon. TT:s Kristoffer Viita beskriver filmen som ”feelgood enligt känd formel för den som är på rätt humör”, men påpekar också att den får ”filmkonstens tillstånd att kännas mossigare än nödvändigt.” Varje helg tipsar Omni-redaktionen om de mest aktuella filmerna, tv-serierna, musiken, böckerna och mycket mer från hela världen. Genre kan variera från vecka till vecka. Recensionssvepen är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner och intervjuer som publiceras varje helg.