Sämsta facit på halvsekel – tappat 20 procent i år

0
49

New York-börserna föll återigen brett på torsdagen och vid stängning stod indexen klart lägre.

• S&P 500: −0,9%
• Dow Jones: –0,8%
• Nasdaq: –1,3%

Därmed har S&P 500 inte bara backat fyra dagar i rad utan summerar också sitt sämsta första halvår sedan 1970, skriver CNBC. Sedan årsskiftet är indexet ner 20,6 procent. Bara under juni föll indexet 9 procent. Dow har hittills i år backat 15,3 procent och Nasdaq tappat 29,5 procent. Energi var återigen sämsta sektorn när oljepriserna rasade kring 5 procent. Även tech och finans tog stryk. Walgreens delårsrapport slog förväntningarna, men aktien tappade 7,3 procent och var därmed sämst på hela S&P 500. Airbnb tappade 5,2 procent och var en av de stora förlorarna på Nasdaq. Aktien handlas nära 52-veckorslägsta efter oro kring semesterresandet, skriver Seeking Alpha. På Dow var förutom Walgreens även Salesforce och Volvo-konkurrenten Caterpillar stora förlorare, med nedgångar på 3,3 procent respektive 2,6 procent. Xerox vd John Visentin har dött efter en tids sjukdom. Bolaget backade 1,5 procent. Pfizer och Biontech meddelade att de skrivit ett avtal med den amerikanska regeringen värt 3,2 miljarder dollar för 105 miljoner doser covid-19-vaccin. Biontech och Pfizer lyfte 5 procent respektive 2,9 procent. Coinbase backade 5,5 procent efter att kryptovalutan bitcoin under dagen sjunkit under 19 000 dollar. Spelutvecklaren Unity meddelade att 200 anställda får gå. Aktien tappade 6,8 procent. Kort före öppning visade nya siffror att kärninflationen för hushållens konsumtion fortsatte stiga i maj, men i långsammare takt än tidigare. Indexet har tidigare beskrivits som Federal Reserves ”favoritmått” på inflationen. New York-börserna i går
S&P 500: –0,1%
Nasdaq: +/–0,0%
Dow Jones: +0,2%