Källor: Klarna nära ta in kapital – värdering rasar

0
48

Klarna är nära att ta in nytt kapital som värderar bolaget till 6,5 miljarder dollar, uppger källor för Wall Street Journal. Det motsvarar 67 miljarder kronor. Vid den senaste kapitalrundan i juni förra året värderades den svenska fintechjätten till 45,6 miljarder dollar. Det innebär i så fall att värderingen har kommit ner 85,7 procent. Bolaget uppges enligt källor med insyn nu förhandla om att ta in 650 miljoner dollar, mestadels från existerande investerare där Sequoia Capital leder kapitalrundan. Affären är ännu inte helt klar och kan fortfarande stöta på patrull i sista stund, skriver tidningen. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.