JEE Main 2022 Dag 6 Session-1 pappersanalys: kemi förutsägbara, långa beräkningar i matematik

0
49

TBJEE fick totalt 4739 ansökningar i år, varav 2498 kandidater hade dykt upp för PCM. (Representativ bild)

Dag 6 av JEE Main 2022 session 1 tentamen hade några komplicerade beräkningar i matematiksektionen, men frågorna om kemi var ganska förutsägbara. Studenter och experter tyckte att denna examen var måttlig på svårighetsnivån.

Eleverna sa att matematiksektionen hade några frågor som hade tidskrävande och komplicerade beräkningar, vilket gjorde det här avsnittet till det tuffaste i provet. Avsnittet hade fem till sex frågor från Calculus och Algebra vardera. Dessa två ämnen hade den största vikten i avsnittet. Det var nästan fyra frågor från Koordinatgeometri och två eller tre frågor från Trigonometri. Även kapitel som vektorer, 3D-geometri och sannolikhet återfinns i denna artikel. Läs |JEE Main 2022 Dag 5 Session-1 skift 2 pappersanalys: Matematiksektionen är tidskrävande, NCERT skentester hjälper

Kemiavsnittet observerades vara ganska förutsägbart. Ungefär sex av de numeriska värdefrågorna kom från Fysikalisk kemi och två från oorganisk kemi, och de flesta frågorna från organisk kemi ställdes i MCQ-form. Det var nästan lika många frågor från de fysiska, oorganiska och organiska grenarna av kemi. Kemi i vardagen, Miljökemi fann också representation i tidningen. Avsnittet baserades huvudsakligen på NCERTs kursplan, så studenter som praktiserade genom NCERT skentester borde ha tyckt att detta avsnitt var förutsägbart och enkelt.

I fysiksektionen testades “elever på den enkla nivån av tillämplighet av begrepp. Numeriska frågor var mer i antal än teoretiska frågor. Två frågor var från modern fysik, sex till sju frågor från mekanik, inte mindre än fyra frågor från elektricitet och magnetik och två frågor från halvledare utgjorde huvuddelen av fysikpapper förutom frågor från termodynamik och andra kapitel. De studenter som grundligt har täckt kursplanen för XI och XII tillsammans med tillräcklig problemlösning genom liknande typer av övningsprov kommer att få bra resultat i denna uppsats,” sa Ajay Sharma, National Academic Director, Engineering, AakashBYJU'S.Best of Express PremiumPremium

Förklarat: Vad oförändrade små sparräntor betyder för banker, sparare

Premium

Fadnavis chockade, men BJP tydlig med orsakerna, höll Eknath Shinde i loop

Premium

Maneck Davar skriver: Ignorera inte tjänstesektorn

Premium

Med Shinde i sätet, BJP defangs Uddhav, nästa stopp BMCMore Premium Stories >>

“Fysikdelen var måttligt tuff, kemin var lätt och matematiken var definitivt tuff. Tidningen kan anses vara tuffare än förra året på grund av matematiken. Jag försökte med 60 frågor. Jag hoppas på det bästa,” sa Anirudh Bhat, Deeksha, Main Campus, Bengaluru. UPSC-NYCKEL Har du sett vår sektion som är dedikerad till att hjälpa USPC-aspiranter att avkoda dagliga nyheter i samband med sina tentor? Se här