I Cong føler noen seg skuffet over å gi nytt navn: “mot partietos”

0
41

Shiv Sena-sjef Uddhav Thackeray.

Kongressen sto solid med Shiv Sena da sistnevnte kjempet mot en bitter intern krig den siste uken eller så, men Uddhav Thackeray-regjeringen' 8217;s beslutning onsdag om å gi nytt navn til Aurangabad til Sambhajinagar og Osmanabad til Dharashiv har gjort en del av kongressen ulykkelig.

En del av partiet tror ministrene i den Thackeray-ledede regjeringen fra kongressen burde ha tatt avstand fra beslutningen, registrert dissens eller iscenesatt en symbolsk walkout.

Beslutningen om å gi nytt navn til byene ble sett på som den vanskelige Thackeray-ledede Senas siste forsøk på å sende en melding om at den ikke har utvannet sin Hindutva-legitimasjon, sa en senior kongressleder. Kongressen burde ikke vært en del av den avgjørelsen, sa noen partiledere.

Forklart |Hvorfor har Maharashtra-regjeringen omdøpt Aurangabad-byen til Shambhaji Nagar?

Kilder sa at noen av partiets Maharashtra-ledere hadde kontaktet K C Venugopal, AICCs generalsekretær med ansvar for organisasjon, og leder av opposisjonen i Rajya Sabha Mallikarjun Kharge og søkt deres inngripen, men hevdet at overkommandoen ikke grep inn. .

Det beste fra Express Premium

Premium

Forklart: Hva uendret små sparerater betyr for banker, sparere

Premium

Fadnavis sjokkert, men BJP klar over årsaker, holdt Eknath Shinde i loopPremium

Ikke overse tjenestesektoren

PremiumMed Shinde i setet, BJP defangs Uddhav, neste stopp BMCMore Premium Stories >>

Ifølge kilder var partiets overkommando bekymret for at det kunne komme tilbakeslag fra det hinduistiske miljøet dersom partiet tok avstand fra beslutningen om å gi nytt navn til disse stedene. Kongressens Maharashtra-ledelse hadde motsatt seg at disse byene skulle gis nytt navn tidligere.

“De (Sena) fikk kongressen med på det, sa en senior partileder. “Sena ønsket å score et poeng på Hindutva. Nå har kongressen blitt en part i den avgjørelsen. Vi ble sugd inn i avgjørelsen. Vi må ta konsekvensene.»

Politisk puls |En omdøpingsspree av Uddhav Thackeray-regjeringen, og hvorfor

Kongressen slo ut mot BJP i 2018 da det dukket opp rapporter om at senteret hadde gitt sin gå- foran for å gi nytt navn til minst 25 byer og landsbyer over hele landet. Partiet hadde da påstått at BJP verken forsto Indias stolthet eller dets identitet, karakter eller definisjon.

“I dag vil jeg endre historien til de siste 500 årene; i morgen vil du endre historien min ved å endre historien til 500 år før det,» sa Kongressens talsperson Abhishek Singhvi da. “Etter det vil en tredje person komme, som vil forandre historien til de siste tusen årene, og så vil en fjerde person komme, som vil forandre det gamle Indias 2500 år gamle historie”

UPSC-nøkkel Har du sett vår seksjon som er dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her