Forklart: Haryanas store fremstøt for å tiltrekke seg investeringer, skape arbeidsplasser

0
45

Haryana and Punjab Assembly-bygningen i Chandigarh. (Express-filbilde)

Haryana-regjeringen godkjente mandag tre hovedpolitikker som tar sikte på å tiltrekke seg investeringer og skape flere arbeidsplasser samtidig som de er fokusert på det enkle å gjøre forretninger. En titt på disse retningslinjene og hva de planlegger å oppnå.

Haryana Electric Vehicle (EV) Policy 2022

Insentiver for industrien:Tallrike økonomiske insentiver til elbilprodusenter inkluderer 100 prosent refusjon av stempelavgift sammen med fritak for strømavgift i en periode på 20 år.

I 10 år vil de få 50 % netto SGST-refusjon. Videre vil produksjonsbedrifter av EV-komponenter, EV-batterier, ladeinfrastruktur osv. bli incentivert med kapitaltilskudd.

Best of Express Premium

Premium

Forklart: Hva uendret små sparerater betyr for banker, sparere

Premium

Fadnavis sjokkert, men BJP klar over årsaker, holdt Eknath Shinde i loopPremium

Ikke overse tjenestesektoren

PremiumMed Shinde i setet, BJP defangs Uddhav, neste stopp BMCMore Premium Stories >>

Megaindustrien vil få kapitaltilskudd på 20 % av faste kapitalutgifter (FCI) eller Rs 20 crore; stor industri vil få tilskudd på 10 % av FCI opp til Rs 10 crore. For middels industri vil det være 20 % av FCI opp til Rs 50 lakh, og for små industrier, 20 % av FCI opptil Rs 40 lakh, og for mikro er grensen 25 % av FCI opptil Rs 15 lakh.

Batteriavhendingsenheter vil få 15 % av FCI opp til Rs 1 crore som kapitaltilskudd. Retningslinjene gir en engangsstøtte for å lette konvertering av eksisterende produksjonsenheter fullstendig til EV-produksjon på 25 % av bokført verdi opp til Rs 2 crore for mikro-, små, mellomstore og store enheter.

For forbrukere: En rabatt på 15 % eller på Rs 6 lakh vil gis på en elbil som koster mellom Rs 15 lakh og Rs 40 lakh.

15 % prisrabatt eller en rabatt på Rs 3 lakh vil bli gitt ved kjøp av en hybrid elbil som koster mellom Rs 15 lakh til Rs 40 lakh.

En 15 % prosent prisrabatt eller en rabatt på Rs 10 lakh vil bli gitt ved kjøp av en elbil som koster mellom Rs 40 lakh til Rs 70 lakh.

En 100 % rabatt i motorvognavgiften vil gis ved kjøp av elektriske tohjulinger og trehjulinger.

Sysselsettingsmuligheter: Politikken gir en sysselsettingstilskudd på 48 000 Rs per ansatt per år i 10 år i i stedet for at Haryana-hjemmehørende arbeidskraft er ansatt i elbilselskaper.

Best of Explained

Klikk her for mer

Haryana State Startup Policy 2022

Regjeringen sier at minst 14 Unicorn-startups av 101 slike startups er basert på Haryana. For øyeblikket er det 3 910 Haryana-baserte startups per 15. juni 2022 som er anerkjent av DPIIT (Department for Promotion of Industry and Internal Trade).

Insentiver for oppstart:Under polisen er det lovet 50 % netto SGST-refusjon i 7 år. Det tilbyr også refusjon av leietilskudd for oppstart for oppstart opptil Rs 5 lakh; seed-stipend på opptil Rs 10 lakh per oppstart for 100 oppstarter i blokker i kategorien 'A' (Haryana kategoriserer industriområdene i blokkkategorier A til D basert på utvikling), for 250 oppstarter i blokker i kategorien B, 750 oppstarter i & #8216;C’ kategoriblokker og 1000 startups i ‘D’ kategoriblokker. Videre er det bestemmelser for refusjon av 100 % av faktiske utgifter med maksimalt Rs 25 lakh for nasjonale og internasjonale patentregistreringer. 75 prosent refusjon av utgifter som påløper for nettskydatabehandling/lagring på Haryana-baserte datasentre opp til Rs 2,5 lakh per oppstart per år i en periode på 5 år;

Et kapitaltilskudd på opptil 2 crore Rs til statlige vertsinstitutter og opptil 1 crore Rs til private vertsinstitutter vil bli gitt for å sette opp inkubatorer. Det vil være økonomisk støtte på opptil Rs 2,5 lakh per inkubator som veiledningshjelp for statlige/støttede/sponsede inkubatorer opp til maksimalt Rs 25 lakh per år. Inkubatorer vil også få 50 prosent refusjon av leieleie betalt av dem for drift på leiebasis for en periode på 3 år, opptil maksimalt Rs 5 lakh per år.

Sysselsetting veier:Regjeringen forventer at minst 5000 nye oppstartsbedrifter vil bli etablert i Haryana i løpet av de neste fem årene (innenfor policyperioden) som gir direkte & indirekte sysselsetting til 75 000 personer.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Haryana Data Center Policy 2022

Regjeringen har som mål å legge til rette for etablering av 115–120 nye datasentre i staten med en forventet investering på 7500 crores Rs.

Insentiver for industrien:Ethvert datasenter satt opp i Haryana med 1 MW & over strømforbruket vil være kvalifisert for å benytte ulike fordeler under den nye policyen. Disse insentivene inkluderer 50 % netto SGST-refusjon for en periode på 10 år i 'A' & 'B'-kategoriblokker og 75 % netto SGST-refusjon for samme periode i 'C'- og 'D'-kategoriblokker.

Det vil være en refusjon av strømregningen for energien som forbrukes fra DISCOM-ene til Haryana opptil 25 % av netto SGST for en periode på 3 år, og 100 % refusjon av stempelavgift betalt på salgs-/leieskjøter for å etablere et datasenter. Videre skal 100 % fritak for elektrisitetsavgift tillates i en periode på 20 år.

Ansettelsesmuligheter: Datasentre vil være berettiget til et sysselsettingstilskudd på Rs 48 000 per ansatt per år i en periode på 10 år. Regjeringen forventer at nesten 75 000 arbeidsplasser vil bli skapt i disse sentrene.

UPSC NØKKEL Har du sett delen vår dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her