Fem ting: Takk til legen, nattvandring på Qutub Complex, lære hvordan vitenskap kan være morsomt, og mer

0
42

Du kan feire denne legedagen ved å sende kort og blomster til fastlegen din. (Foto: Getty Images)

Feir National Doctors Day

Den indiske legeforeningen feirer 1. juli som National Doctor's Day. Det er en hyllest til tidligere sjefsminister i Bengal, Dr BC Roy, som ble født denne dagen. Ikke bare var han en høyt respektert lege, men var også med på å etablere en rekke medisinske institusjoner, inkludert Jadavpurs TB-sykehus, Kamala Nehru Memorial Hospital (Uttar Pradesh), Chittaranjan Cancer Hospital og Victoria Institution (College) i Kolkata. I år har dagen temaet «Familieleger i frontlinjen». Feir dagen ved å sende et kort eller en takknemlighet til fastlegen din, eller til de medisinske fagfolkene som har reddet livet til dine kjære og vært der med deg gjennom reisen. Send kanskje kake eller blomster for å anerkjenne deres ufeilbare dedikasjon til å gjøre livene våre bedre.

Kjøp nå | Vår beste abonnementsplan har nå en spesialpris

Vitenskap er moro

Best of Express PremiumPremium

Forklart: Hva uendret små sparerater betyr for banker, sparere

Premium

Fadnavis sjokkert, men BJP klar over årsaker, holdt Eknath Shinde i loopPremium

Ikke overse tjenestesektoren

PremiumMed Shinde i setet, BJP defangs Uddhav, neste stopp BMCMore Premium Stories >>

Indian Statistical Institute (ISI) er vertskap for “Open Day”, som en måte å engasjere seg og utforske matematikk og naturfag gjennom utstillinger, workshops, spill, filmer og quiz. 30. juni og 1. juli vil ISI-portene være åpne for at barn kan komme og nyte de mange arrangementene, som inkluderer et fotoverksted, filmer om PCM, vitenskapsmodellutstilling, karriereveiledningsverksted og mye mer. For detaljer, e-post: ksatpathy@isical.ac.in/isilibkolkata@gmail.com eller koble til 9435175531/9143238244. Registrering kreves.

Les også | |Utforsk steder du liker i ny personlig barnebok

Nattvandring på Qutub Complex

Heritage-walk group Sair E Dilli organiserer en nattvandring i Qutub-komplekset 3. juli. (Ekspressbilde av Amit Mehra)

Du har kanskje sett Qutub-minarenom dagen, men vil du oppleve rommet etter skumringen? Heritage-walk-gruppen Sair E Dilli arrangerer en nattvandring i Qutub-komplekset 3. juli. Lytt til historier om de forskjellige monumentene i komplekset, i Delhi-sultanatet, og hva dets synkretiske kultur betydde. Tidspunkter for turen: 18.00 til 20.00. Møtested: Qutub Minar billettskranke. Priser: Rs 450 per person (monumentbillett inkludert). Forhåndsregistrering og forhåndsbetaling på Rs 150 er nødvendig. Det kan gjøres via Paytm/Google Pay/Phone Pe/UPI @+918826706929. For å bekrefte plassen din, send et skjermbilde av det samme til samme WhatsApp-nummer.

Leserett

Nurture Roots gir deg « LeserOlympiad”, organisert av bokleseappen Getlitt, og “One-on-One Reading Program” som kan skreddersys for barnet ditt. Mens Olympiaden (starter 9. juli, for klasse 2,3,4,5) vil holde leseøkter på lørdager og søndager (åtte økter), gir den tilgang til appens nettbibliotek i tre måneder og er en utmerket måte å vokse på i språket. I mellomtiden vil “En-til-en-lesing” hjelpe et barn til å lese bedre, lære tegnsetting og hastighet, hjelpe til med å forstå og beholde det som blir lest. For flere detaljer, koble til: 9999957955. Registrering: https://forms.gle/nEpQmgCG36HxRBjr6

Les også | |Hudallergier hos barn – Hva foreldre trenger å vite

Hva du bør se

Hvis du elsket Mr Bean og hans mange krumspring, vil du elske Man Vs Bee. Det er Rowan Atkinson, som spiller Trevor Bingley, på sitt beste komedie, og gjør det han alltid gjør – bokstavelig talt, setter huset i brann. Åpningsscenen, i serien på ni episoder, har Atkinson i retten, skyldig på 14 siktelser som inkluderer brannstiftelse. Hans unnskyldning er: “Det var denne bien …” Se den som en familie, for noen minneverdige latter. Strømmer på Netflix.

For alle de siste foreldrenyhetene, last ned Indian Express-appen.

UPSC KEY Har du sett delen vår dedikert til hjelpe USPC-aspiranter med å avkode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her