”Elvis” delar lägren – men Austin Butler hyllas

0
46

Recensenternas åsikter går isär om Baz Luhrmanns biografiska musikaldrama ”Elvis” som skildrar rockkungens turbulenta liv. Aftonbladets Jan-Olov Andersson kallar filmen en ”extravagant snabbspolning” genom Elvis liv. ”Men jag tycker att vi alltför sällan kommer nära Elvis själ, vad som drev honom.” SvD:s Karoline Eriksson ger filmen maxbetyg och hyllar såväl Luhrmann som huvudrollsinnehavaren Austin Butler. ”Det är som alltid maxat, men oerhört underhållande, när regissören Baz Luhrmann släpper loss.” Även DN:s Wanda Bendjelloul berömmer Butlers rolltolkning, liksom de musikaliska inslagen. Visuellt anser hon däremot att filmen är ”överlastad”. ”I slutet av sin karriär var verkligen Elvis fast i en gyllene bur. När det gäller filmen om hans liv är vi som publik i viss mån tyvärr också det.” Snittbetyget är baserat på fem av sex recensioner eftersom vissa av källorna inte sätter betyg. Varje helg tipsar Omni-redaktionen om de mest aktuella filmerna, tv-serierna, musiken, böckerna och mycket mer från hela världen. Genre kan variera från vecka till vecka. Recensionssvepen är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner och intervjuer som publiceras varje helg.