Drapsanklaget i Udaipur er anmeldt under UAPA, CM Gehlot sier at hendelsen var ment å “spre terror”

0
49

Rajasthans sjefsminister Ashok Gehlot ledet møtet på høyt nivå onsdag om drapene i Udaipur.

Kalte “halshuggingen” av en Udaipur-skredder av to menn over et kontroversielt innlegg på sosiale medier som en terrorhandling, sa Rajasthans sjefsminister Ashok Gehlot onsdag at politiet har anmeldt den siktede i henhold til den strenge loven om ulovlige aktiviteter (forebygging) (UAPA).

“Udaipur-drapet var ment å spre terror. Det har også dukket opp informasjon om at drapsmennene har kontakter i utlandet,” sa Gehlot.

Sjefsministerens uttalelse kommer på bakgrunn av at Union Home Ministry overleverte saken til National Investigation Agency (NIA).

“Saken vil bli etterforsket av NIA og Anti-Terrorist Squad (ATS) i Rajasthan Police vil samarbeide fullt ut med etterforskningsbyrået,” sa Gehlot mens han ledet et møte på høyt nivå i Jaipur om Udaipur-hendelsen.

Best of Express Premium

Premium

Forklart: Hva uendret små sparerater betyr for banker, sparerePremium

Fadnavis overveldet, men BJP klar over årsaker, holdt Eknath Shinde i loop

Premium

Ikke ignorer tjenestesektoren

Premium

Med Shinde i setet defanger BJP Uddhav, neste stopp BMCMore Premium Stories >>

I mellomtiden hadde en av de to hovedtiltalte forbindelser med den pakistansk-baserte Dawat-e-Islami-organisasjonen og hadde besøkt Karachi i 2014, sa generaldirektør for politi (DGP) M L Lather under en pressekonferanse i delstatens hovedstad.

Politiet har varetektsfengslet ytterligere tre personer i forbindelse med drapet,  la DGP til.

Portoforbud er fortsatt pålagt i områder som faller under grensene til minst syv politistasjoner i Udaipur, hvor to menn, identifisert som Mohammad Riyaz og Ghouse Mohammad, hacket den 45 år gamle skredderen Kanhaiya Lal i butikken sin tirsdag og la ut en video på nettet av hendelsen der de hevdet at handlingen var en gjengjeldelse for offeret som delte uttalelser fra BJPs tidligere talsperson Nupur. Sharma om profeten. De utstedte til og med drapstrusler til statsminister Narendra Modi og Sharma.

Lal ble kremert på onsdag i nærvær av et stort antall mennesker.

Vanlige hendelser med vold ble sett i Udaipur , der Internett-tjenester forblir suspendert.

(Med ENS/PTI-innganger)

UPSC-nøkkel Har du sett delen vår dedikert til å hjelpe USPC aspiranter dekoder daglige nyheter i forbindelse med eksamen? Se her