Delhi Konfidentiellt: BJP:s BL Santhosh är i trubbel över en retweet

0
47

BJP:s generalsekreterare (organisation) B L Santhosh.

Till skillnad från sina föregångare har BJP:s generalsekreterare (organisation) B L Santhosh ofta varit synlig på sociala medier, särskilt på Twitter, med sina kommentarer. Några av hans tweets har höjt på ögonbrynen även i partikretsar. På onsdagen retweetade Santosh ett inlägg som hade ett brev från Uttarakhand-församlingens talman Ritu Khanduri’s kontor. Brevet, som förnekar rapporter om utnämningen av en medierådgivare till Khanduri, markerades också till BJP:s generalsekreterare. Plötsligt väcktes frågor på sociala medier om varför ett officiellt frisläppande från talmannens kansli markerades till en partitjänsteman. De påpekade också att Santhosh omedelbart retweetade inlägget som släpptes från talmannens kontor.

Bön på läpparna: En dag när däck rensades för ett golvtest i Maharashtra-församlingen med sannolikhet att BJP skulle bilda nästa regering i delstaten i allians med rebellen Shiv Sena MLAs, slog Amruta Fadnavis, fru till BJP-ledaren och tidigare chefsministern Devendra Fadnavis. för demokrati och bad för stabilitet i Maharashtra. I en tweet från London sa Amruta: “Namaste #London! Landade i London & besökte #BAPS Swaminarayan Hindu Temple – första största hinduiska tempel i främmande land & utförde speciell puja! Bad om stabilitet & #Maharashtras välstånd. Må vi aldrig glömma demokratins mantra; Människor först, Party Next, Self Last.”

Hjälp på spår: Med översvämningar som rasar i nordost har Indian Railways sträckt ut en hjälpande hand. Allt hjälpmaterial som ska transporteras i tåg till de översvämningsdrabbade områdena i nordost ska transporteras kostnadsfritt. Alla statliga myndigheter eller andra organisationer som bedöms lämpliga av den lokala järnvägsförvaltningen kan transportera hjälpmaterial gratis. Inte bara frakt, även andra tillhörande avgifter har också avståtts för detta. Instruktionerna kommer att gälla till slutet av augusti.

Best of Express Premium

Premium

UPSC-nyckel-juli 1, 2022: Varför ska man läsa “Chiefministerns kontor” eller “svamp …Premium

Maharashtra politiskt drama: När BJP vann men dess ledare förlorade

Premium

Ett århundrade gammalt, hur Gita Press kom att bli ‘ledande leverantör av trycksaker…

Premium

Förklarat : 5 sätt på vilka iPhone förändrade världen på 15 årFler premiumhistorier >>

UPSC-NYCKEL Har du sett vår avdelning som är tillägnad att hjälpa USPC-aspiranter att avkoda dagliga nyheter i samband med deras tentor? Se här