AAP til Kongressen, BJP til AIMIM: CM-er, ledere fordømmer handling, krever handling

0
47

Mohammad Riyaz, Ghouse Mohammad fra Udaipur

drapet på en skredder i Udaipur av to menn tirsdag for angivelig deling av kommentarer fra BJPs Nupur Sharma om profeten vakte fordømmelse fra hele det politiske spekteret, med ledere som krevde eksemplarisk straff for de anklagede.

Dette er hva de sa:

Delhi CM Arvind Kejriwal: «Det er grusomt og grusomt. Slike elendige handlinger har ingen plass i et sivilisert samfunn. Vi fordømmer dette på det sterkeste. Gjerningsmennene til denne forbrytelsen bør straffes hardt.»

Unionminister Bhupender Yadav:“Det brutale drapet på en uskyldig mann i Rajasthans Udaipur viser at Ashok Gehlot-regjeringen driver en jungel-raj. Dette er hva som skjer når en dispensasjon gjør appeasement til sin styringsmodell. Forkastelig tilstand.»

Best of Express Premium

Premium

TN-finansminister Palanivel Thiaga Rajan: ‘Don&#8217 ;vet ikke om en …

Premium

Innsats for å anslå fattigdom fra 2011-21 er prisverdig, gitt fravær o…

Premium

Uddhav Thackeray: Den motvillige politikeren som til slutt hang på chai…

Premium

Udaipur-mordere og Da'wat-e-Islami: gruppen, dens ideologi og dens vekstFlere Premium-historier >>

Kerala CM Pinarayi Vijayan: «Fordømmer sterkt det barbariske drapet i Udaipur. Be myndighetene om å ta strenge grep mot de ansvarlige. Slike avskyelige handlinger ville bare tjene til å forstyrre vårt harmoniske liv. Appellere til alle om å opprettholde fred og ro og la loven gå sin gang.»

Les også |Offer søkte politidekning, pekte på trusler etter arrestasjonen og kausjonen hans

Kongressens parlamentsmedlem Rahul Gandhi: «Jeg er dypt sjokkert over det avskyelige drapet i Udaipur. Brutalitet i religionens navn kan ikke tolereres. De som sprer terror gjennom slik brutalitet bør straffes umiddelbart. Alle av oss må beseire hat sammen. Jeg appellerer til alle om å opprettholde fred og brorskap.»

Kongressleder Priyanka Gandhi Vadra:«De skyldige bør få den strengeste straffen. Å spre hat og vold i religionens navn er fatalt for vårt land og samfunn. Vi må sammen styrke innsatsen for fred og ikke-vold.»

AIMIM-sjef Asaduddin Owaisi:«Jeg fordømmer det grusomme drapet i Udaipur, Rajasthan. Det kan ikke være noen begrunnelse for det. Vårt partis konsekvente standpunkt er å motsette seg slik vold. Ingen kan ta loven i egne hender. Vi krever at staten tar strengest mulig tiltak. Rettsstaten må opprettholdes.»

Goa CM Pramod Sawant, i et innlegg adressert til Rajasthans sjefsminister Ashok Gehlot, sa: “Mr CM, Police & Offentlig orden er et statssubjekt og hører under din regjering. Den sjokkerende hendelsen med halshugging av butikkeier Kanhaiya Lal i Udaipur er sterkt fordømmelig og beviser den totale svikten av lov og orden i Rajasthan. Stopp forsoningspolitikk!»

Kongressens parlamentsmedlem Shashi Tharoor:«Jeg fordømmer uforbeholdent den grufulle halshuggingen av butikkeieren Kanhaiya Lal i Udaipur av to muslimske ungdommer, som deretter la ut en grufull video av drapet på sosiale medier. Bigotry & vold har ingen plass i samfunnet vårt. Drapsmennene må få eksemplarisk straff.”

Tidligere Rajasthan CM Vasundhara Raje:” De kriminelle er modige på grunn av statsregjeringens forsoningspolitikk. Regjeringen bør avsløre individene og organisasjonene bak hendelsen og arrestere dem.»

SP-sjef Akhilesh Yadav: «Hver enkelt person i samfunnet må stå frem og redde landets brorskap fra hatkrefter. Slike kriminelle bør straffes uten forsinkelse, slik at fiender av landets fred og ro ikke er i stand til å dra nytte av det.»

BSP-sjef Mayawati: «The grusomt drap på skredderen i Udaipur er veldig smertefullt. Ingen fordømmelse er nok til å beskrive det. Appellere til alle om å vise tilbakeholdenhet og bidra til å opprettholde lov og orden.»

RJD-leder Tejashwi Yadav: «Smertet av den barbariske hendelsen i Udaipur. Religiøs fundamentalisme gjør ikke bare en person blind, den frarøver ham også evnen til å tenke. En form for fundamentalisme gir en annen næring. Fanatikerne bør bli straffet uten forsinkelser.»

UPSC NØKKEL Har du sett vår seksjon dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å avkode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her