Simranjit Singh Mann-intervju: “AAPs Sangrur-nederlag er et resultat av Delhi-regjerende Punjab, de som opererer AAP-overkommando har null forståelse av Punjab på bakken”

0
55

Nyvalgt MP Simranjeet Singh Mann i hans bolig. (Ekspressbilde av Gurmeet Singh)

Siromani Akali Dal (Amritsar)-presidenten, Simranjit Singh Mann, ga det regjerende Aam Aadmi-partiet (AAP) i Punjab et fantastisk slag i den nylige byavstemningen i Sangrur parlamentariske valgkrets, fraflyttet av sjefsminister Bhagwant Mann, og beseiret AAP-kandidat Gurmail Singh av

5.822 stemmer. Den 77 år gamle SAD(A)-grunnleggeren og tidligere IPS-offiseren Mann snakker med The Indian Express om forskjellige saker, inkludert faktorene som er ansvarlige for seieren hans, så vel som fremtidige planer.

Utdrag:

Hvordan føler du deg etter å ha vunnet Sangrur-avstemningen? Hvem ville du gi æren for denne seieren?

Best of Express Premium

Premium

Arbeidet med å anslå fattigdom fra 2011-21 er prisverdig, gitt fravær av…

Premium

Uddhav Thackeray: Den motvillige politikeren som til slutt hang seg videre til chai…

Premium

Udaipur-mordere og Da'wat-e-Islami: gruppen, dens ideologi og dens vekst

Premium

UPSC Key-29. juni 2022: Hvorfor lese “Dumping” eller “Gulabi” Meenakari' eller 'H…Flere premiumhistorier >>

Punjabi- og Sikh-folket føler seg trygge og sterke etter å ha falt (i denne byavstemningen) alle de nasjonale majoritære politiske partiene som mottar kommandoer fra Delhi og som ulovlig jobber mot Punjabienes og minoritetenes interesser. Jeg betegner dette som sikh-vekkelse og Punjabi-folks kjærlighet til frihet og velstand og for å gjøre Punjab til en stor stat igjen. Folket i Sangrur har gjort meg stolt med sitt mandat for å ha talt mot årelang urettferdighet og senterets inngrep i makter som tilhører staten, inkludert BSFs ulovlige infiltrasjon i Punjab.

Hvor mange Lok Sabha og Vidhan Sabha meningsmålinger har du bestridt så langt? Hva fikk deg til å fortsette til tross for at folk pleide å kritisere deg?

Jeg har kjempet for mange valg og har stått overfor nederlag i mange år. Jeg har imidlertid aldri akseptert nederlag. Vårt parti kjemper for sikh-folket og alle andre samfunn som har blitt fratatt sine rettigheter og er gjenstand for undertrykkelse av den majoritære staten. Jeg gir ingen akt på useriøs kritikk ettersom partiet mitt står fast på et sett med prinsipper, verdier og en ideologi.

Forklart |5 grunner til at Simranjit Singh Mann beseiret AAP

Kart etter seieren din har samtalene begynte å dukke opp at nå vil ekstremistiske krefter bli aktive igjen, hva har du å si om det?

Hvorfor må ekstremisme, terrorisme og radikale krefter assosieres med en lovlydig borger? Jeg er en konstitusjonalist og en fredelig mann og har bare jobbet mot undertrykkelse og for folket i vår stat.

Hvordan vil du ta folk av alle religioner om bord?

Jeg står sammen med mennesker fra alle samfunnslag, uavhengig av kaste eller religion. Jeg snakker mot enhver form for undertrykkelse eller urettferdighet. I stedet vil jeg spørre deg, en journalist, om opprettelsen av det hinduistiske Rashtra. De to sikh-representantene til den grunnlovgivende forsamlingen skrev ikke sine underskrifter til grunnloven av 1950. Sikhene har en identitet og ønsker ikke å være en del av den hinduistiske religionen, som har blitt dyttet ned i strupen på oss gjennom artikkel 25 i konstitusjonen. Hvorfor må sikhene eller en annen minoritet godta dannelsen av hinduistiske Rashtra?

Nyhetsmaker |SAD(A)-sjef som sist hadde latter på Bhagwant Mann-gresset

Hva har du å si om SAD ( Badal) ettersom de hevder å være et Panthic-parti med støtte fra mange Panthic-organisasjoner?

De har fullstendig mistet Panthic-fineren. Folk fra hele staten har direkte avvist dem og deres politikk. Sikhene ser nå fullstendig bort fra Akali Dal (Badal) for å ha begått alvorlige grusomheter mot sikh-samfunnet og mot bønder etter sammenslåing med RSS.

Tror du reformer er nødvendig i SGPC nå, evt. planer for det?

SGPC utgjør Sikh-parlamentet. I henhold til SGPC-loven skal valg holdes hvert 5. år. Men det har nå gått 11 år siden vi har hatt valg til SGPC, noe som betyr at det nå er et lamme andeparlament.

Mer fra politisk puls

Klikk her for mer

Hva vil være dine førsteprioriteter som Sangrur MP?

Mine prioriteringer inkluderer følgende: Gjenoppretting fra økonomisk nedgang; adressering av fattigdom i vår landlige befolkning, inkludert bønder, gårdsarbeidere og handelsmenn, hvis løsning er å åpne grenser for å øke handelen; gjenopprette lov og orden i Sangrur og få folk til å føle seg trygge igjen; kjempe for Punjabs vannrettigheter i henhold til elvebredden, (etablering av) et universitet og gjenoppliving av respekten for Punjabi-språket vårt, som er på randen av å bli skrotet fra videregående skole.

Politisk puls |Simranjit Mann får AAP til å bite støv i Punjab CMs egen gressbane

Hvilke faktorer, etter ditt syn, førte til at AAP tapte i sin høyborg som de pleide å kalle AAPs hovedstad?

De har ikke gjort noe arbeid siden (forsamlingsvalget) seier. Deres uerfarenhet har blitt avslørt av deres manglende evne til å holde store løfter. Lov og orden i staten er fortsatt farlig, og AAP ser ikke ut til å kunne garantere offentlig sikkerhet og kriminalitetsfrie nabolag i Punjab i dag. Alt dette er resultatet av at Delhi styrte Punjab, fordi de som betjener AAPs høykommando har null forståelse av Punjab på bakken.

Og hvilke faktorer spilte en rolle i din seier?

Folkets tillit til våre prinsipper, vår tro på vårt verdisystem og å spre budskapet vårt om kampen for rettferdighet og å levere godt styresett til de fattige.

Ekspressabonnement Ikke treff veggen. Få et Express-abonnement for å få tilgang til vår prisbelønte journalistikk. Velg Plan