Premiärminister Modi åker till UAE efter att ha deltagit i G7-toppmötet i Tyskland

0
43

Premiärminister Narendra Modi går under den officiella välkomstceremonin för G7-ledare och Outreach-gäster på Castle Elmau i Kruen, nära Garmisch-Partenkirchen, Tyskland, måndagen den 27 juni 2022. (AP)< >Premiärminister Narendra Modi åkte på tisdagen för ett kort besök i Förenade Arabemiraten efter att ha deltagit i G7-toppmötet i Tyskland vid vilket han träffade flera världsledare.

“PM @narendramodi avslutar sitt besök i Tyskland för G7-toppmötet och avslutar två dagars produktiva diskussioner om hållbara lösningar på globala utmaningar, premiärminister Modi flyger nu till Abu Dhabi för en kort mellanlandning innan han når New Delhi,&#8221 ; twittrade utrikesministeriet.

I Förenade Arabemiraten kommer han att framföra sina personliga kondoleanser över Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyans bortgång, Förenade Arabemiratens tidigare president och Abu Dhabis härskare. I Förenade Arabemiraten kommer han att framföra sina personliga kondoleanser för bortgången av Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, Förenade Arabemiratens tidigare president och Abu Dhabis härskare Zayed Al Nahyan., som suttit i ämbetet sedan 2004, dog vid 73 års ålder efter att ha gått bort. en lång sjukdom den 13 maj. Modi hade uttryckt sorg över sin död och kallade honom en stor statsman och visionär ledare under vilken förbindelserna mellan Indien och Förenade Arabemiraten blomstrade.

Must Read |Indien ansluter sig till G7, 4 andra för att skydda yttrandefriheten, ' online och offline'

“Att lämna Tyskland efter ett produktivt besök där jag deltog i @G7-toppmötet, interagerade med flera världsledare och deltog i ett minnesvärt samhällsprogram i München. Vi kunde diskutera många frågor som syftade till att främja globalt välbefinnande och välstånd,” Modi twittrade. “Jag tackar folket i Tyskland, @Bundeskanzler Scholz och den tyska regeringen för deras gästfrihet under hela besöket. Jag är övertygad om att vänskapen mellan Indien och Tyskland kommer att nå nyare höjder i de kommande tiderna,” skrev premiärministern.

Best of Express Premium

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/06/UPSC-KEY-Pic-With-Logo.jpg?resize=450,253" />Premium

UPSC Key-29 juni 2022: Varför ska man läsa “Dumping” eller “Gulabi Meenakari” eller “H…

Premium

Betydningen av PM Modis besök i Förenade Arabemiraten

Premium

Newsmaker | I Sena-revolten, en två-MLA ‘prahar’ av Bacchu …

Premium

Akhilesh i Azamgarhs öga, Rampur stormar som SP-ledare, allierad flagga no-showFler premiumhistorier >>

På måndagen lyfte Modi fram Indiens ansträngningar för grön tillväxt, ren energi, hållbar livsstil och globalt välbefinnande, vid ett G7-toppmöte. Under sitt två dagar långa besök i Tyskland träffade Modi sina motsvarigheter från Storbritannien, Japan och Italien och utbytte åsikter om en rad frågor med dem. Modi träffade också EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och höll produktiva diskussioner när de två ledarna granskade Indien-EU-samarbetet inom handel, investeringar, teknik och klimatåtgärder.

Han träffade också Indonesiens president Joko Widodo i Tyskland. Under sitt möte med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz enades de två ledarna om att ta farten framåt i det strategiska partnerskapet mellan Indien och Tyskland, förutom att ytterligare diversifiera det bilaterala samarbetet i klimatrelaterade frågor till gagn för deras folk och hela planeten.

Modi träffade också Sydafrikas president Cyril Ramaphosa och gick igenom de framsteg som gjorts i de bilaterala förbindelserna och bekräftade behovet av ytterligare fördjupat samarbete inom områden som handel och investeringar, livsmedelssäkerhet, försvar, läkemedel och digital finansiell inkludering. Modi och Frankrikes president Emmanuel Macron diskuterade en rad bilaterala och globala frågor över en kopp te.

Modi träffade också USA:s president Joe Biden, Frankrikes president Emmanuel Macron och Kanadas premiärminister Justin Trudeau. På söndagen talade Modi till den indiska diasporan under ett massivt samhällsevenemang på Audi Dome inomhusarenan i München.

Expressprenumeration Slå inte i väggen. Få en Express-prenumeration för att få tillgång till vår prisbelönta journalistik. Välj Plan