Nordöstra översvämningar: 5 till dör i Assam, 3 i Arunachal

0
42

Flera platser i Cachar-distriktets Silchar, som såg en aldrig tidigare skådad översvämning efter ett inbrott i banvallen förra veckan, är fortfarande översvämmade. (PTI)

Två veckor efter att den andra vågen av översvämningar drabbade Assam är 24 lakh människor i 28 distrikt i delstaten fortfarande drabbade. Medan situationen gradvis förbättras, översvämmas fortfarande flera orter i Cachar-distriktets Silchar, som såg en aldrig tidigare skådad översvämning efter ett vallbrott förra veckan.

I tisdags dog fem personer i översvämningsvattnet. , vilket tar den totala dödssiffran i år till 122. Dessutom har 17 personer dött av jordskred som orsakats av regnet.

De flesta av floderna flyter nu under risknivån, förutom Kopili vid Dharamtul (Morigaon), Beki vid Road Bridge (Barpeta) och Brahmaputra vid Nimatighat (Jorhat), enligt en bulletin från Assam State Disaster Management Authority.

När han fortsatte sitt besök i översvämningsdrabbade områden nådde chefsminister Himanta Biswa Sarma områden i Bajali- och Barpeta-distrikten på tisdagen. “Besökte hjälpläger vid Patbaushi High School, Patbaushi MV School och Barpeta Govt HS School för att se över de pågående åtgärderna för översvämningshjälp. Vi kommer att säkerställa lättnad till alla drabbade människor och även vidta åtgärder för att muddra floden Harijan för att mildra framtida översvämningar i området” twittrade han.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-30 juni 2022: Varför ska man läsa “Collective Responsibility” eller “Inver…

Premium

TN:s finansminister Palanivel Thiaga Rajan: ‘Don&#8217 ;vet inte om en …

Premium

Uddhav Thackeray: Den motvillige politikern som till slut hängde på chai…Fler premiumhistorier >> Läs också |Översvämningssituationen är fortfarande dyster i Assam, över 25 lakh har fortfarande drabbat

Samtidigt har Jayanta Mallabaruah, som är minister för folkhälsoteknik, utsetts för att hantera översvämningssituationen i Cachar. “Höll ett översvämningsmöte med högre tjänstemän från alla berörda avdelningar på DC-kontoret, Cachar. Jag bad myndigheterna att arbeta i full samordning för att säkerställa evakuering och korrekt försörjning och distribution av det nödvändiga hjälpmaterialet inklusive mediciner och djurfoder,” han twittrade.

Under tiden dog tre personer i grannlandet Arunachal Pradesh, av vilka delar har rullat under vatten, efter oupphörliga regn förra veckan.

Enligt en PTI-rapport, en 36- årig kvinna, Sangio Yapa, dog och tre andra skadades i ett jordskred som begravde deras hem vid Takar Colony i Naharlagun. I Papum Pare, ett av de värst drabbade distrikten, sveps fyra personer iväg av den svällande floden Hollongi vid Huto Village på tisdagen. Så många som 15 personer dog på grund av översvämningarna och jordskred sedan april i delstaten.

UPSC-NYCKEL Har du sett vår avdelning som är dedikerad till att hjälpa USPC-aspiranter att avkoda dagliga nyheter i samband med sina tentor ? Se här