New Mexico skjermer abortklinikker i forkant av forventet økning i pasienter

0
47

Guvernør Michelle Lujan Grisham, en demokrat, sa at hennes eksekutivordre beskytter leverandører mot forsøk fra stater på å fjerne lisenser eller søke utlevering for å gi abort til innbyggere utenfor staten. "Vi vil ikke samarbeide med kriminaliseringsforsøk," Lujan Grisham fortalte journalister. (Reuters)

Mandag signerte New Mexicos guvernør en ordre som var rettet mot å beskytte abortleverandører da staten forberedte seg på en tilstrømning av pasienter og klinikker fra stater som var satt til å forby prosedyren.

Tiltaket følger lignende handlinger fra guvernørene i Massachusetts og Minnesota, der abort også forblir lovlig, etter at Høyesterett opphevet Roe v. Wade-dommen fra 1973 som hadde gjort praksisen til en konstitusjonell rettighet.

New Mexico forventer en økning i pasienter fra nabostater som Texas og Oklahoma, som implementerer nesten fullstendige forbud mot prosedyren etter domstolens avgjørelse som opprettholder en Mississippi-lov som forbyr abort etter femten ukers svangerskap.

Guvernør Michelle Lujan Grisham, en demokrat, sa at hennes eksekutivordre beskytter leverandører mot forsøk fra stater på å fjerne lisenser eller søke utlevering for å gi abort til innbyggere utenfor staten. “Vi vil ikke samarbeide med kriminaliseringsforsøk,” Lujan Grisham fortalte reporterne.

Best of Express Premium

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/06/Opinion-5-18.jpg?resize=450,250" />Premium

Innsats for å anslå fattigdom fra 2011-21 er prisverdig, gitt fravær o…

Premium

Uddhav Thackeray: Den motvillige politikeren som til slutt hang på chai …

Premium

Udaipur-mordere og Da'wat-e-Islami: gruppen, dens ideologi og dens vekst

Premium

UPSC Key-29. juni 2022: Hvorfor lese 'Dumping' eller 'Gulabi Meenakari' eller 'H…Flere premiumhistorier >> Les også i Explained |Hva er Roe v. Wade som USAs høyesterett opphevet, og hvorfor er det viktig?

Tilbydere fra hele landet forventes å flytte til New Mexico ettersom konservative stater forbyr klinikkene sine og kvinner strømmer til byer som Albuquerque, hvor de fortsatt kan operere.

Jackson Women’s Health Organization, Mississippi’s siste abortklinikk, sa fredag ​​at den skulle flytte til Las Cruces i det sørlige New Mexico. Klinikken, kjent som Det rosa huset, var i sentrum av Høyesterettssaken. Mississippi er blant de tretten statene med “utløserlover” designet for å forby eller strengt begrense aborter når Høyesterett veltet Roe v. Wade.

Les også |Roe v Wade: Hvorfor kleshengeren ser gjenoppblomstring som et abortsymbol

Lujan Grisham signerte i 2021 et lovforslag til velte New Mexicos utløserlov fra 1969 som forbyr de fleste abortprosedyrer. I henhold til den eksekutive ordren ville New Mexico bare bistå en annen stats juridiske etterforskning av en reproduktiv helsepersonell dersom etterforskningen var rettet mot atferd som var ulovlig i henhold til New Mexico-loven.

UPSC-nøkkel Har du sett vår seksjon dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her