Kun je zien wie je Facebook-verhaal heeft bekeken?

0
55

Privacy staat bij iedereen hoog in het vaandel, en met iedereen, van stalkers tot potentiële werkgevers om je zorgen over te maken, vraag je je misschien af ​​wie jouw activiteiten op sociale media bekijkt. 

In dit artikel, we bespreken wat een Facebook-verhaal is, hoe je kunt zien wie je verhalen heeft bekeken en hoe je je privacy-instellingen kunt bijwerken om meer privé op Facebook te blijven. 

Inhoudsopgave

    Wat is een Facebook-verhaal, en hoe werken ze?

    Als je verhalen plaatst, worden ze bovenaan je nieuwsoverzicht zichtbaar. Verhalen verschillen van andere berichten doordat ze geen likes of shares toestaan, hoewel reageren nog steeds mogelijk is. Je kunt een Verhaal plaatsen via de Facebook-app, Facebook Messenger of de Facebook-website.

    Verhalen die door je Facebook-vrienden zijn gepost, verschijnen boven aan je feed in het gedeelte Verhalen. Dit verschijnt als een reeks rechthoekige panelen met de Facebook-profielfoto van de gebruiker in de linkerbovenhoek. Niet-bekeken Verhalen hebben een blauwe ring om de profielfoto, terwijl bekeken Verhalen niet. 

    Als je Facebook-verhalen wilt bekijken, klik je op de profielfoto van de persoon wiens verhaal je wilt bekijken. < /p>

    Kun je zien wie je Facebook-verhaal heeft bekeken?

    Facebook heeft het mogelijk gemaakt om je Story-kijkers te zien. Deze functie is geïntroduceerd als een manier voor bedrijven om betrokkenheid bij te houden.

    Om te zien wie je Facebook-verhaal heeft bekeken:

    1. Open je Verhaal.

    < ol start="2">

  • Rechtsonder in het scherm ziet u een reeks cirkelvormige profielfoto's. Dit is de lijst met mensen die je verhaal hebben bekeken. Als niemand dat heeft gedaan, staat er: “Nog geen kijkers.” Klik op Kijkers om de namen van die mensen te zien.
    1. Op deze pagina ziet u een kijkerslijst die laat zien wie je verhaal heeft bekeken.

    Opmerking : Dit proces is hetzelfde, of je nu de mobiele app op Android of iOS gebruikt of Facebook opent via een webbrowser. 

    Wijzigen wie je Facebook-verhaal kan bekijken

    Facebook geeft je enige controle over wie je online activiteit kan zien, inclusief je Stories. 

    Zo kun je de privacy-instellingen van je Facebook Story wijzigen:

    1. Facebook openenen meld u aan bij uw Facebook-account.
    2. Tik op het hamburgerpictogram om het menu te openen.
      < li>Tik op het tandwielpictogram om Instellingen & privacy.
    1. Scroll naar beneden naar Publiek en zichtbaarheid en tik op Verhalen.
    1. Tik op de Verhaalprivacy optie.
    1. Verander de privacy in Vriendenom ervoor te zorgen dat alleen degenen in je vriendenlijst het kunnen zien. Je kunt ook Verhaal verbergen uit selecteren om ervoor te zorgen dat bepaalde mensen je verhaal nooit zullen zien. 
    1. Tik op Opties voor delen. Hier kun je selecteren wanneer mensen je verhaal mogen delen. 
    1. Tik op elke optie om mensen in staat te stellen uw verhalen al dan niet te delen. 

    Opmerking: Je kunt ook wijzigen hoe lang Facebook houdt je verhalen vast door Verhaalarchief te selecterenen de optie in- of uitschakelen. Het Facebook-verhalenarchief is een handige functie voor bedrijven en individuen die hun verhalen willen bewaren voor toekomstig gebruik.

    Kun je een verhaal bekijken en verbergen dat je het hebt bekeken?

    Er zijn een paar manieren om Verhalen te bekijken zonder een spoor achter te laten. Houd er rekening mee dat deze methoden niet 100% onfeilbaar zijn en dat Facebook de functie Verhalen kan updaten om dit te voorkomen. 

    Bekijk Facebook-verhaal met de vliegtuigmodus

    Als je Als je niet wilt dat een Facebook-gebruiker weet dat je zijn Verhaal hebt gezien, kun je de vliegtuigmodus gebruiken om te voorkomen dat de Facebook-app informatie naar zijn servers stuurt. 

    1. Start de Facebook app op Android of iPhone en log in als je dat nog niet hebt gedaan. Laat vervolgens de startpagina laden. 
    2. Schakel vliegtuigmodus in (of vliegtuigmodus) om de netwerkverbinding van uw telefoon uit te schakelen. 
    1. Selecteer een verhaal dat je wilt bekijken. Ze moeten vooraf zijn geladen, wat betekent dat je ze zonder internetverbinding kunt bekijken.
    2. Als je klaar bent, sluit je de Facebook-app volledig. 
    3. Schakel de vliegtuigmodus weer uit en ga terug naar normaal browsen. 

    Opmerking: Als u de vliegtuigmodus uitschakelt voordat u de Facebook-app sluit, wordt dit gerapporteerd aan de Facebook-gebruiker dat je hun verhaal hebt bekeken. Verder kunnen sommige verhalen niet worden geladen. In dat geval moet u de vliegtuigmodus uitschakelen en ze laten laden voordat u ze probeert te openen zonder internet. 

    Bekijk Facebook-verhalen met behulp van de Half Swipe-techniek

    Een alternatieve methode om een ​​Facebook-verhaal te bekijken zonder dat de gebruiker het weet, is door half te swipen vanuit het vorige Verhaal. Hierdoor kun je het verhaal zien zonder te registreren dat je het hebt bekeken. Hoewel deze methode goed werkt voor op tekst of afbeeldingen gebaseerde verhalen, is een nadeel dat je geen videoverhalen kunt zien. 

    Half vegen:

    1. Open Facebook en selecteer het Verhaal vóór het Verhaal dat u wilt zien zonder dat de gebruiker het weet. 
    2. Veeg over het Verhaal totdat je het volgende Verhaal kunt zien, maar laat het niet los. Je kunt het grootste deel van het verhaal zien (als het geen video is). Als je klaar bent, veeg je terug naar het oorspronkelijke verhaal en laat je het los. 

    Gebruik een alternatief account

    De derde en laatste manier om een Facebook-verhaal bekijken zonder dat de persoon weet dat hij een ander account gebruikt. Dit werkt voor mensen die hun FB-verhalen openbaar delen, maar het werkt niet voor degenen die het alleen met vrienden delen (tenzij je ze toevoegt en ze je vriendschapsverzoek accepteren). 

    Happily Ever After

    Facebook's Story-functie is een populaire manier geworden voor mensen om over hun dagelijks leven te posten, en ook voor organisaties om te adverteren en interactie te hebben met hun publiek. Gelukkig kun je met Facebook controleren wie je Verhaal heeft bekeken, evenals manieren om je privacy te vergroten. Maar deze methoden zijn niet onfeilbaar en mensen kunnen je verhaal nog steeds bekijken zonder dat je het weet.