KD-utspelet oroar inte L: ”De kommer att ändra sig”

0
43

Kristdemokraterna och Ebba Busch kommer övertyga sig själva och inse ”det orimliga” i att inte låta Liberalerna ingå i en eventuell högerregering efter höstens val. Det säger L-ledaren Johan Pehrson till Expressen. Det sedan Ebba Busch i en intervju med DI sagt att hon vill se en regering bestående av M och KD, medan SD och L lämnas utanför med hänsyn till de motsättningar som finns mellan partierna. – Det tycker jag låter konstigt eftersom Liberalerna är en förutsättning för att vi ska kunna bilda en liberal, borgerlig regering efter valet. Jag känner på mig att Kristdemokraterna kommer ändra sig förr eller senare, säger Pehrson. L-ledaren säger samtidigt att han känner ”stor respekt” för om KD fortfarande känner besvikelse efter den långa regeringsbildningen 2018, då L i och med januariavtalet beslutade att släppa fram Stefan Löfvens (S) regering.