Kan du se hvem som har sett Facebook-historien din?

0
53

Personvern er på toppen av alles sinn, og med alle fra forfølgere til potensielle arbeidsgivere å bekymre seg for, lurer du kanskje på hvem som ser på aktiviteten din på sosiale medier. 

I denne artikkelen, vi skal dekke hva en Facebook-historie er, hvordan du kan se hvem som har sett historiene dine, og hvordan du kan oppdatere personverninnstillingene dine for å forbli mer private på Facebook. 

Innholdsfortegnelse

    Hva er en Facebook-historie, og hvordan fungerer de?

    Når du legger ut historier, blir de synlige øverst i nyhetsstrømmen din. Historier skiller seg fra andre innlegg ved at de ikke tillater likes eller delinger, selv om det fortsatt er mulig å kommentere. Du kan legge ut en historie ved å bruke Facebook-appen, Facebook Messenger eller Facebook-nettstedet.

    Historier lagt ut av Facebook-vennene dine vises øverst i strømmen din i Stories-delen. Dette vises som en serie rektangulære paneler med brukerens Facebook-profilbilde i øverste venstre hjørne. Uviste historier vil ha en blå ring rundt profilbildet, mens viste historier ikke vil ha det. 

    For å se Facebook-historier, klikker du ganske enkelt på profilbildet til personen hvis historie du vil se. < /p>

    Kan du se hvem som så på Facebook-historien din?

    Facebook har gjort det mulig å se historiene dine. Denne funksjonen ble introdusert som en måte for bedrifter å spore engasjement.

    For å se hvem som har sett Facebook-historien din:

    1. Åpne historien.
    1. Nederst til høyre på skjermen ser du en serie sirkulære profilbilder. Dette er listen over personer som har sett historien din. Hvis ingen har det, vil det stå «Ingen seere ennå». For å se navnene på disse personene, klikk på Seere.
    1. På denne siden vil du se en seerliste som viser hvem som har sett historien din.

    Merk: < /strong>Denne prosessen er den samme enten du bruker mobilappen på Android eller iOS eller åpner Facebook via en nettleser. 

    Hvordan endre hvem som kan se Facebook-historien din

    Facebook gir deg litt kontroll over hvem som kan se aktiviteten din på nettet, inkludert historiene dine. 

    Slik kan du endre personverninnstillingene for Facebook Story:

    1. Åpne Facebook og logg på Facebook-kontoen din.
    2. Trykk på hamburgerikonet for å åpne menyen.
    1. Trykk på tannhjulikonetfor å åpne Innstillinger & personvern.
    1. Rull ned til Publikum og synlighet og trykk på Historier.
    1. Trykk på Historiens personvern-alternativet.
    1. Endre personvernet til Venner for å sikre at bare de i vennelisten din kan se det. Alternativt kan du velge Skjul historie fra for å sikre at enkelte personer aldri vil se historien din. 
    1. Trykk på Delingsalternativer. Her kan du velge når folk får lov til å dele historien din. 
    1. Trykk på hvert alternativ for å la folk dele historiene dine eller ikke. 

    Merk: Du kan også endre hvor lenge Facebook holder på historiene dine ved å velge Historiearkiv og slå alternativet på eller av. Facebook Story Archive er en nyttig funksjon for bedrifter og enkeltpersoner som ønsker å lagre historiene sine for fremtidig bruk.

    Kan du se en historie og skjule at du har sett den?

    Det er noen måter å se historier på uten å etterlate spor. Husk at disse metodene ikke er 100 % idiotsikker, og Facebook kan oppdatere Stories-funksjonen for å forhindre at dette skjer. 

    Se Facebook-historien ved hjelp av flymodus

    Hvis du Hvis du ikke vil at en Facebook-bruker skal vite at du har sett historien deres, kan du bruke flymodus for å forhindre at Facebook-appen sender informasjon til serverne. 

    1. Start Facebook app på enten Android eller iPhone og logg på hvis du ikke allerede har gjort det. Deretter lar du hjemmesiden laste inn. 
    2. Slå på flymodus (eller flymodus) for å slå av telefonens nettverkstilkobling. 
    1. Velg hvilken som helst historie du vil se. De bør være forhåndslastet, noe som betyr at du kan se dem uten internettforbindelse.
    2. Når du er ferdig, lukker du Facebook-appen helt. 
    3. Slå av flymodus og gå tilbake til vanlig surfing. 

    Merk: Hvis du slår av flymodus før du lukker Facebook-appen, vil den rapportere til Facebook-bruker at du har sett historien deres. I tillegg kan det hende at noen historier ikke lastes inn, i så fall bør du slå av flymodus og la dem lastes inn før du prøver å få tilgang til dem uten internett. 

    Se Facebook-historier ved å bruke halvsveipingsteknikken

    En alternativ metode for å se en Facebook-historie uten at brukeren vet det, er å sveipe halvveis fra forrige historie. Dette lar deg se historien uten å registrere at du har sett den. Selv om denne metoden fungerer bra for tekst- eller bildebaserte historier, er en ulempe at du ikke vil kunne se videohistorier. 

    For å halvveie:

    1. Åpne Facebook og velg historien før historien du vil se uten at brukeren vet det. 
    2. Sveip historien over til du kan se den neste historien, men ikke slipp. Du vil kunne se det meste av historien (hvis det ikke er en video). Når du er ferdig, sveip tilbake til den opprinnelige historien og slipp. 

    Bruk en alternativ konto

    Den tredje og siste måten å se en Facebook-historie på uten å gi beskjed til personen er å bruke en annen konto. Dette fungerer for folk som deler FB-historiene sine offentlig, men det vil ikke fungere for de som bare deler det med venner (med mindre du legger dem til og de godtar venneforespørselen din). 

    Happily Ever After

    Facebooks historiefunksjon har blitt en populær måte for folk å legge ut om deres daglige liv, så vel som for organisasjoner å annonsere og samhandle med publikum. Heldigvis lar Facebook deg sjekke hvem som har sett historien din, samt måter å øke personvernet ditt på. Men disse metodene er ikke idiotsikre, og folk kan fortsatt se historien din uten at du vet det.