Källor: Få trodde på snabb förhandling om Natoavtal

0
53

Få i den svenska delegation som finns på plats vid Natotoppmötet i Madrid trodde att förhandlingarna mellan Turkiet, Finland och Sverige skulle nå ett slut redan under tisdagen, erfar Svenska Dagbladet. Ett skäl som nämns är att Turkiet tidigare förhandlat in att en punkt om terrorism ska avhandlas på torsdagen, mötets sista dag. – Vi trodde åtminstone att det skulle dröja tills dess, säger en källa. Enligt källorna var tjänstemän från både Finland och Sverige inställda på att förhandlingarna skulle pågå även under onsdagen, men unisont beslutades att förhandlingarna skulle fortsätta under tisdagskvällen. När avtalen sedan signerades under en tyst pressträff ska SvD:s reporter på plats ha ropat: ”Do you have a deal?” och fått ett mimande ”Of course” från Linde som svar.