Indien går med i G7, 4 andra för att skydda yttrandefriheten, “online och offline”

0
41

PM Narendra Modi, USA:s president Joe Biden, Kanadas premiärminister Justin Trudeau vid G7-mötet på Schloss Elmau Castle, Tyskland, på måndagen. (PTI)

Indien, tillsammans med G7-länder och fyra inbjudna länder, undertecknade i måndags '2022 Resilient Democracies Statement' där de åtog sig att “vakta friheten, oberoendet och mångfalden för aktörer i det civila samhället” och “skydda friheten för uttryck och åsikter online och offline”.

Ett fyrasidigt uttalande, efter att premiärminister Narendra Modi deltagit i G-7-toppmötet i Tyskland, sade: “Vi, ledarna för Tyskland, Argentina, Kanada, Frankrike, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Senegal, Sydafrika, Storbritannien, USA och Europeiska unionen bekräftar vårt åtagande att stärka motståndskraften i våra demokratier.”

“Vi hyllar alla modiga försvarare av demokratiska system som står emot förtryck och våld, och kommer att intensifiera det internationella samarbetet för att förbättra motståndskraften hos demokratiska samhällen globalt”, hette det.

Undertecknarna sa att demokratier möjliggör “öppen offentlig debatt, oberoende och pluralistiska medier” och “fritt flöde av information online och offline”, vilket främjar legitimitet, transparens, ansvar och ansvarsskyldighet för såväl medborgare som förtroendevalda.

Best of Express. Premium

Premium

UPSC Key-29 juni 2022: Varför ska man läsa “Dumping” eller “Gulabi Meenakari” eller “H…

Premium

Newsmaker | I Sena-revolten, en två-MLA ‘prahar’ av Bacchu …

Premium

Akhilesh i Azamgarhs öga, Rampur stormar som SP-ledare, allierad flagga utebliven

Premium

Utomlands är Jacinda Ardern en stjärna. Hemma tappar hon glansenFler premiumhistorier >>

Och att de är beredda att försvara dessa principer och är beslutna att:

* Skydda yttrande- och åsiktsfriheten online och offline och säkerställa ett fritt och oberoende medielandskap genom vårt arbete med relevanta internationella initiativ.

* Säkerställa ett öppet, fritt, globalt, interoperabelt, tillförlitligt och säkert internet.

* Öka den digitala infrastrukturens cyberresiliens, inklusive genom att förbättra och dela medvetenhet om cyberhot och utöka cyberresponssamarbetet.

* Motverka hybridhot, särskilt informationsmanipulation och interferens, inklusive desinformation.

* Samarbeta för att motverka informationsmanipulation, främja korrekt information och förespråka våra delade demokratiska värderingar över hela världen.

* Främja prisvärd tillgång till olika källor av tillförlitlig och pålitlig information och data, online och offline, inklusive genom en multi -intressenternas synsätt och genom att stärka digitala färdigheter och digital kompetens.

* Förbättra transparensen om onlineplattformarnas åtgärder för att bekämpa våldsamt, extremistiskt och uppviglande innehåll online.

Uttalandet sade att demokratier lägger och skyddar grunden för fria och levande medborgerliga rum, vilket möjliggör och uppmuntrar medborgerligt engagemang och politiskt deltagande, vilket i sin tur stimulerar meningsfull legitimitet, kreativitet, innovation, socialt ansvarstagande och ansvar.

Det stod: “Vi åtar oss att:

* Att bevaka det civila samhällets aktörers frihet, oberoende och mångfald, tala ut mot hot mot det civila rummet och respektera föreningsfrihet och fredliga möten.

* Bygga motståndskraft mot illvillig utländsk inblandning och transnationellt förtryck som sträva efter att undergräva förtroendet för regering, samhälle och media, minska medborgarutrymmet och tysta kritiska röster.

* Främja program för skydd av människorättsförsvarare och alla som avslöjar korruption.

Det sade att demokratier främjar solidaritet och icke-diskriminerande, mångfaldiga, rättvisa, tillgängliga och inkluderande miljöer, vilket möjliggör rättvis representation och politiskt deltagande.

Länderna har också åtagit sig att “skydda tankefrihet, samvetsfrihet, religion eller trosfrihet och främjar interreligiös dialog” och “främjar social sammanhållning, solidaritet och inkludering av alla samhällsmedlemmar online och offline, samtidigt som alla former av diskriminering och våld fördöms” .

Expressprenumeration Slå inte i väggen. Få en Express-prenumeration för att få tillgång till vår prisbelönta journalistik. Välj Plan