Indian Railways ställer in 141 tåg, planerar om 52 på tisdag

0
43

Flera tåg inställda, många ombokade till tisdag. (File/pic)

Så många som 141 tåg planerade till tisdag har ställts in och 52 andra delvis, enligt ett pressmeddelande från Indian Railways.

Bland de inställda tågen inkluderar SGLA-ANDI KISAN SPL ( 00101), Sangola-Adarsh ​​Nagar Delhi, RV-BZM KISAN (00105), Raver till Bhimsen, DVL-MFP KISAN (00107) Davlali till Muzaffarpur Junction.

Enligt järnvägarna har GNO-SNDT PASSENGER SPL, planerad från NSC Bose J GMO till staden Sindri klockan 16:35, delvis ställts in från NSC Bose J GMO till Dhnabad Jn och kommer nu att påbörja sin resa från Dhandbad Jn klockan 17:00: 26.00.

På liknande sätt har JJJ-JUC MEXP SPL, planerad från Jaijon Doaba till Jalandhar City, med tid klockan 17.50, delvis ställts in från Jaijon Doaba till N S Doaba och kommer att starta sin resa från N S Doaba kl. 18.35.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-29 juni 2022: Varför ska man läsa “Dumping” eller “Gulabi Meenakari” eller “H…

Premium

Betydningen av PM Modis besök i Förenade ArabemiratenPremium

Nyhetsmakare | I Sena-revolten, en två-MLA ‘prahar’ av Bacchu …

Premium

Akhilesh i Azamgarhs öga, Rampur stormar som SP-ledare, allierad flagga no-showFler premiumhistorier >>

Tillsammans med dessa har ytterligare 49 tåg delvis ställts in och ställts om.

Även om ingen officiell anledning har angetts av Järnvägarna bakom inställningen, har det varit mottagandet av våldsamma protester från ungdomar mot Agnipath-programmet, en kortsiktig rekryteringsplan för att införa ungdomar i försvarsstyrkorna. Järnvägsstationer i flera delstater, inklusive de i Uttar Pradesh, Bihar, Jharkhand och Telangana, har attackerats av agitatorerna, vilket orsakat skador på allmän egendom och störningar i tågtrafiken.

De tre styrkorna — indiska armén, indiska flygvapnet och indiska flottan– såväl som centralregeringen, har det klargjort att de inte kommer att dra tillbaka systemet som begränsar den nya rekryteringens anställningstid och förmåner som pensioner.

Expressprenumeration Slå inte väggen. Få en Express-prenumeration för att få tillgång till vår prisbelönta journalistik. Välj Plan