Hologram fjernet, stor baldakin ved India Gate gjør klar for Bose-statuen

0
48

Kilder fortalte The Indian Express at hologrammet ble slått av sent i forrige uke. Express

Hologrammet til Netaji Subhas Chandra Bose har blitt fjernet fra Grand Canopy ved India Gate, mens monteringen av selve steinstatuen har startet.

Kilder fortalte til The Indian Express at hologrammet ble slått av i slutten av forrige uke, og den neste halvannen måneden vil det bli utført montering av selve statuen, som etter planen skal avdukes 15. august i år.

Mysuru-basert skulptør

Arun Yogiraj – som hadde skapt den 12 fot lange statuen av Adi Shankaracharya ved Kedarnath – ble satt i tau for at den 30 fot lange statuen av Bose skulle installeres ved India Gate. En stor blokk med svart granittstein ble valgt ut til statuen, som har blitt fraktet til Delhi, hvor utskjæringen pågår for tiden. Arbeidet med Bose-statuen er beregnet til å være fullført før fristen 15. august, sier kilder, og legger til at statuen vil veie rundt 90 tonn.

Det var i januar da statsministeren hadde kunngjort at en «grand statue” av Netaji vil bli installert under baldakinen ved India Gate.
Tjenestemenn i kulturdepartementet hadde sagt at Netajis hologram vil være på plass på stedet, drevet av en 30 000 lumen 4K-projektor, inntil granittstatuen er ferdigstilt. Dimensjonene på hologramstatuen – som ble avduket av statsministeren 23. januar for å markere Boses 125-års fødselsdag – var de samme som den faktiske som ble skulpturert.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-29. juni 2022: Hvorfor lese “Dumping” eller “Gulabi Meenakari” eller “H…

Premium

Betydningen av statsminister Modis besøk til UAE< figur>Premium

Nyhetsmaker | I Sena-opprøret, en to-MLA ‘prahar’ av Bacchu …

Premium

Akhilesh i øyet til Azamgarh, Rampur storm som SP-ledere, alliert flagg no-showFlere premiumhistorier >> Mer fra politisk puls

Klikk her for mer

Sandsteinshimlingen der Netajis statue skal installeres ble bygget i 1936, og huset statuen av kong George V. Etter uavhengigheten var det motstand mot statuens sentrale plassering, men den sto stående på stedet i ytterligere to tiår, til det ble flyttet til Coronation Park i 1968.

Det har vært overveielser under påfølgende regjeringer om å installere en Mahatma Gandhi-statue der kong George Vs statue sto, eller den av den første statsministeren Jawaharlal Nehru. Flere historikere mente at kalesjen skulle forbli tom som en påminnelse om landets fortid. Så i mer enn fem tiår forble baldakinen tom, og fikk navnet “Empty Canopy”.

Den 73 fot lange baldakinen ligger i et veikryss, og er inspirert av en paviljong fra det sjette århundre fra Mahabalipuram.

Ekspressabonnement Ikke treff veggen. Få et Express-abonnement for å få tilgang til vår prisbelønte journalistikk. Velg Plan