Ekonomens bostadsråd: Gör kap på köparens marknad

0
38

Det kan vara för sent att binda räntan då den bundna räntan stigit kraftigt, säger Ica Bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér till Expressen. Hans råd är att behålla den rörliga räntan och för att få ner räntan ytterligare bör du överväga att flytta till ett mindre och billigare boende. Det finns enligt ekonomen möjligheter till att göra ett kap. – Det är köparens marknad nu. Utbudet är jättestort och många drar sig för att köpa något nytt, säger han till tidningen. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.