Delhi Konfidentiellt: Rajeev Chandrasekhar är på uppdrag i Gujarat

0
47

Fackets minister Rajeev Chandrasekhar

Med den digitala pushen som riktar sig till ungdomar inför valet i Uttar Pradesh har lyckats, ville premiärminister Narendra Modi att hans ministrar skulle göra initiativen från hans regering för nystartade företag bekanta med ungdomen. Det nya uppdraget – New India For Young India – har redan lanserats i Gujarat, där unionsminister Rajeev Chandrasekhar besöker universitet för att berätta för studenter om regeringens program och planer. Chandrasekhar är på ett tvådagarsbesök i staten för att träffa studenter och är planerad att besöka fyra universitet under resan. Programmet ska skapa en buzz bland studenter om nya möjligheter som utrymme och nystartade företag, och Chandrasekhar, en före detta chipdesigner, förväntas skapa intresse bland ungdomarna att ta upp entreprenörskap.

Sedvanligt brott

När domare Surya Kant hörde en vädjan om borgen i förväg, påpekade han, som ordförande över en tvådomare i högsta domstolen, hur några anklagade går tillbaka till att begå brott efter att ha fått borgen. Domaren minns en “personlig upplevelse” och sa att han har en del jordbruksmark och att det finns en rörbrunn i den. En dag, sade han, ringde vaktmästaren och informerade om att några koppartrådar som sträcker sig till rörbrunnen hade stulits. “Jag sa till honom att ingenting kan göras – du går och gör en anmälan till den lokala polisen. Jag gick till domstol och han gick för att lämna in klagomålet. Och han sa till [polisen] att det är det och dets land och stöld har ägt rum. Den första kommentaren som SHO gjorde, sa han, 'vad ska man göra? Yeh jo chor hai, isko parson court ne release kiya thha. Isliye karli chori isne ate hi (han släpptes av domstol bara dagen innan, så han begick stöld så fort han kom ut). Bänken skrattade gott innan han förnekade den eftersökta lättnad. Expressprenumeration Slå inte i väggen. Få en Express-prenumeration för att få tillgång till vår prisbelönta journalistik. Välj Plan