Biden irritert av demokrater som ikke vil ta “ja” for et svar i 2024

0
49

President Joe Biden ankommer München, Tyskland, på vei til G7-toppmøtet 25. juni 2022. (Kenny Holston/The New York Times)

< strong>Skrevet av Jonathan Martin og Zolan Kanno-Youngs

Tidligere denne måneden, da senator Bernie Sanders sa at han ikke ville utfordre president Joe Biden i 2024, var Biden så lettet at han inviterte sin tidligere rival til middag i Det hvite hus neste kveld.

Biden har vært ivrig etter tegn på lojalitet – og de har vært få og langt mellom. I møte med økende skepsis til hans evne til å stille til gjenvalg når han blir nesten 82 år, har presidenten og hans topphjelpere blitt stukket av spørsmålene om planene hans, irritert over det de ser på som mangel på respekt fra partiet og pressen, og fast bestemt på å kutte ned forslag om at han faktisk er en halt and halvannet år i administrasjonen.

FIL Ñ Sen. Joe Manchin (D-W.Va.), som noen Velstående givere håper vil vurdere et tredjeparts presidentbud, ved U.S. Capitol i Washington, 14. juni 2022.  (Anna Rose Layden/The New York Times)

Denne beretningen om Bidens forberedelse til gjenvalg og hans bygge frustrasjon over partiets tvil er basert på intervjuer med mange mennesker som regelmessig snakker med presidenten. De fleste snakket på betingelse av anonymitet for å diskutere private samtaler. Men flere sa at presidenten og hans indre krets ble forvirret av demokratenes diskusjoner om en plan B når den ene personen som har beseiret Donald Trump har gjort det klart at han har til hensikt å stille opp igjen.

Best of Express Premium

Premium

Innsats for å anslå fattigdom fra 2011-21 er prisverdig, gitt fravær av…Premium

Uddhav Thackeray: Den motvillige politikeren som til slutt hang på chai…

Premium

Udaipur-mordere og Da'wat-e-Islami: gruppen, dens ideologi og vekst

Premium

UPSC Key- 29. juni 2022: Hvorfor lese «Dumping» eller «Gulabi Meenakari» eller «H…Flere premiumhistorier >>

Biden har fortalt rådgivere at han ser en reprise av de første dagene av hans primære bud i 2020, da noen demokrater avfeide ham som for gammel eller for moderat til å vinne nominasjonen. Han gir de samme tvilerne skylden for den nåværende avhørsrunden.

Disse skeptikerne ble høyere i løpet av helgen, etter at Høyesterett veltet Roe v. Wade, da Biden gjentok sin motstand mot å utvide rekkene til høyesterett, venstresidens foretrukne løsning på domstolens nåværende konservative tilt. Uttalelsene gjorde kritikere sinte som hevder at presidenten, som aldri har vært komfortabel med å heve abortrettigheter og posisjonerer seg som en konsensusbygger, ikke har temperament for partipolitisk kamp.

“For mange mennesker i vårt parti ser på glasset som halvtomt i motsetning til glasset som halvfullt,” sa tidligere representant Cedric Richmond, som Biden sendte fra Det hvite hus for å støtte den demokratiske nasjonale komiteen. Richmond anklaget andre demokrater for å «legge for mye i disse meningsmålingene», en hentydning til Bidens under 40 % i noen undersøkelser, og sa at det var «en fløy i partiet vårt som ønsket en annen kandidat, og jeg er sikker på at de ville elske for å få kandidaten tilbake i miksen igjen.»

Men det er neppe bare presidentens progressive kritikere som er nervøse for stigende inflasjon, urolige for at Biden stiller opp igjen, og ikke er overbevist om at han i det hele tatt burde.

Sen. Joe Manchin fra West Virginia, som noen velstående givere håper vil vurdere et tredjeparts presidentbud, nektet å si om han ville vurdere et slikt løp eller om han planla å støtte Biden. “Vi prøver bare å gjøre våre daglige ting, bror,” sa Manchin. “Å prøve å gjøre det vi skal gjøre, er bra for landet.”

Andre intervjuer med demokratiske lovgivere gir alvorlig tvil om hvorvidt Biden burde lede partiet igjen med noen konklusjoner om at han burde, men bare fordi det ikke er noen klart levedyktig alternativ.

Anita Dunn, senter, en seniorrådgiver som hjalp til med å gjenopplive Joe Bidens primærkampanje i 2020, sammen med Ron Klain, stabssjefen, i Rose Garden of Det hvite hus i Washington, 13. mai 2021. Det hvite hus prøver å dempe spekulasjonene om president Bidens planer om å søke gjenvalg i 2024, mens medhjelpere sier at han maser på de vedvarende spørsmålene. (T.J. Kirkpatrick/The New York Times)

“Jeg har blitt overrasket over antallet mennesker som åpent uttrykker bekymringer om 2024 og hvorvidt Biden bør stille opp,” sa representant Adam Smith fra Washington, leder av House Armed Services Committee, og fortalte om en nylig middag med demokrater i Demokratene. hovedstad hvor flere spekulerte i hvem som kunne etterfølge presidenten.

Mer bekymringsfullt for Biden, noen ambisiøse demokrater har funnet ut at å oppfordre presidenten til å trekke seg er en sikker måte å vinne oppmerksomhet. Tidligere representant Joe Cunningham fra South Carolina, som håper å avsette guvernør Henry McMaster, 75, sa at presidenten burde avgi nominasjonen «til en ny generasjon lederskap», som han sa det på CNN forrige uke.

< p>I noen henseender inviterte Biden dette øyeblikket. Da han deltok i primærvalget i 2020, presenterte presidenten seg som «en bro, ikke som noe annet» da han forsøkte å samle skeptiske demokrater til sitt kandidatur. Oppslukt av å kaste Trump fra vervet, svarte partiets velgere på den oppfordringen, men tenkte lite på implikasjonene av å ha en åtteåring i det ovale kontor fire år senere.

Nå sier over halvparten av demokratene at de ikke vil at Biden skal stille opp igjen, eller at de ikke er sikre på at han burde gjøre det, ifølge nylige undersøkelser.

Bidens topprådgivere avviser ideen om at en åpen primærvalg vil gi demokratene en sterkere fanebærer. De frykter at hans pensjonisttilværelse vil sette i gang en spurt til venstre. Dessuten, mens visepresident Kamala Harris mest sannsynlig vil få betydelig støtte, er det usannsynlig at hun vil rydde feltet, noe som fører til et rotete løp som kan utvide partiets splittelse i spørsmål om rase, kjønn og ideologi.

Biden har fortalt hjelpere at han er fast bestemt på å stille opp igjen, selv om han også har bemerket at han vil ta hensyn til familiens råd. Bidens rådgivere anerkjenner den politiske risikoen ved å bli oppfattet som en engangspresident og er innstilt på å signalisere at han har til hensikt å stille til gjenvalg.

Presidenten har gjort det klart at han vil ha en primærkalender som bedre gjenspeiler partiets rasemangfold, alt annet enn å sikre at Iowa, som var fiendtlig mot Biden i hans to siste presidentvalg, mistet sin status. Seniordemokrater vurderer å flytte opp i Michigan, en kritisk stortingsvalgstat hvor presidenten har en rekke allierte i arbeid og valgt embete.

Den demokratiske nasjonale komiteen har i det stille forberedt seg på presidentens gjenvalg ved å helle penger og ansatte inn i åtte slagmarksstater som tilfeldigvis har viktige midtveisvalg, en innsats som startet våren i fjor. Biden har også fremskyndet pengeinnsamlingen sin, ved å holde et par arrangementer for komiteen i juni som innbrakte 5 millioner dollar, samtidig som han brukte mer tid på Zoom-økter for å fri til individuelle bidragsytere.

Presidenten har flyttet for å konsolidere sitt hold. på DNC, og ikke bare ved å sende Richmond til komiteen. Biden har også flyttet både sine sosiale medier og sin lukrative innsamlingsliste til partiet, noe som har gjort komiteen i stor grad avhengig av disse kanalene for deres bidrag.

Enda mer subtilt har Biden gjort personellbevegelser som indikerer at han i det minste forbereder seg på å løpe, spesielt å kalle Anita Dunn, en mangeårig rådgiver, tilbake til Det hvite hus fra hennes offentlige anliggender. Dunn, som bidro til å gjenopplive presidentens døende primærkampanje i 2020; Jennifer O'Malley Dillon, Bidens øverste politiske assistent; og seniorrådgiver Mike Donilon forventes å hjelpe til med å lede gjenvalget, selv om det ikke har vært noen beslutning ennå om hvem som formelt skal styre gjenvalget utenfor Det hvite hus.

FIL Ñ guvernør J.B. Pritzker fra Illinois, som reiste til New Hampshire, en delstat med tidlig stemmerett, men hvis kontor forsikret Det hvite hus om at han ikke hadde planer om å utfordre president Joe Biden i Chicago, 7. mai 2022. (Jamie Kelter Davis/The New York Times)

Assistenter i Det hvite hus har lagt merke til guvernør Gavin Newsoms gjentatte fordømmelser av partiledelsen hans for ikke å konfrontere republikanerne mer robust. De avfeide California-guvernørens kritikk som kritikken av en politiker som følte på havren etter å ha lett forpurret en tilbakekalling, og sa at Newsom var i hyppig kontakt med West Wing. Og en Biden-rådgiver bemerket at Newsom føler nok hengivenhet til at Biden har lagt ut bilder av barna sine med presidenten på sosiale medier under Bidens tur til California forrige uke.

Når det gjelder Hillary Rodham Clinton, er det få Biden-rådgivere som tror at hun vil utfordre ham, selv om hennes nylige Financial Times-intervju gjorde det klart at hun er ivrig etter å ha sin stemme i den politiske samtalen. Clinton har ikke lagt skjul på frustrasjonen sin over at hun ikke har blitt konsultert mer av Biden. Men medhjelpere i Det hvite hus mener de kan rette Clintons energi mot å bistå med det offentlige svaret på Høyesteretts avgjørelse om å velte Roe.

Når de blir presset om hvorfor Biden er så innstilt på å stille opp igjen, påpeker presidentens forsvarere at han gjorde det Clinton ikke gjorde, beseiret Trump.

Stort over deres opplevde behandling, husker de også andre nylige demokrater – president Bill Clinton og Obama – som kom seg tilbake fra lave godkjenningstall og grove mellomvalg for å vinne andre valgperioder.

Men Bidens alder – med 79 år, er han den eldste presidenten i amerikansk historie – har ført til skepsis de presidentene ikke møtte .

«Trump er også en pensjonist», skyter Fletcher Smith, en tidligere lovgiver i South Carolina tilbake, og gjengir en linje som også tjenestemenn i Det hvite hus bruker.

Demokratene forblir det. skremt av trusselen som Trump (76) representerer at Bidens hjelpere hevder at de vil bli isolert fra et primærvalg fordi et slikt løp vil bli oppfattet som effektivt å hjelpe den tidligere presidenten, et spørsmål om liv eller død for amerikansk demokrati.

UPSC NØKKEL Har du sett delen vår dedikert til å hjelpe USPC aspira nts dekoder daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her