Seoul oppfordrer Kina og Russland til å forhindre nordkoreanske atomprøvesprengninger i Seoul

0
122

“Nord-Koreas overgang i våpenutvikling fra langdistanse ballistiske missiler til kortdistanseraketter til kortdistanseraketter, atomraketter, atomraketter og kortdistansemål. mot Sør-Korea, sa Kwon. (Reuters)

En sørkoreansk topptjenestemann sa mandag at Nord-Korea i økende grad retter seg mot Sør med sitt atomvåpenprogram, og oppfordret Kina og Russland til å overtale nord til ikke å gjennomføre en allment forventet atomprøvesprengning.

Foreningsminister Kwon Youngse& #8217;s kommentarer kom etter at Nord-Koreas leder Kim Jong Un på nytt understreket sine kjernefysiske ambisjoner på et sentralt militærmøte i forrige uke og godkjente uspesifiserte nye operative oppgaver for frontlinjehærenheter.

Eksperter sier at Nord-Korea kan planlegge å distribuere atomvåpen på slagmarken langs sin anspente grense til Sør-Korea. I løpet av en langvarig fastlåsning i kjernefysisk diplomati har Nord-Korea brukt store deler av de siste tre årene på å utvide sitt arsenal av kortdistanse raketter med fast brensel som potensielt er i stand til å unngå missilforsvar og treffe mål i hele Sør-Korea, inkludert amerikanske baser der.< /p>

Amerikanske og sørkoreanske tjenestemenn sier at Nord-Korea nesten har fullført forberedelsene til sin første atomprøvesprengning siden september 2017, da de hevdet å ha detonert et termonukleært stridshode designet for interkontinentale ballistiske missiler.

Best of Express Premium< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

I utlandet er Jacinda Ardern en stjerne. Hjemme mister hun glansen

Premium

Udaipur-skredder drept: Offer søkte politidekning, pekte på trusler akter. ..

Premium

Forklart: Talerens krefter i et opprørPremium

G7 prøver hardt å ikke være gårsdagens klubbFlere Premium-historier >>

🚨 Tidsbegrenset tilbud | Express Premium med ad-lite for bare 2 Rs/dag 👉🏽 Klikk her for å abonnere 🚨

Nord-Korea kan bruke sin neste kjernefysiske test til å hevde at de har fått muligheten til å bygge små atomstridshoder som kan plasseres på kortdistanseraketter eller andre nye våpensystemer det har demonstrert de siste månedene, sier analytikere.

< p>Kwon, som fører tilsyn med Sør-Koreas forhold til Nord-Korea, sa på en pressekonferanse at nord utnytter et gunstig miljø for å komme videre med våpenutvikling og snu den regionale status quo ettersom det USA-ledede vesten fortsatt er distrahert. over Russlands invasjon av Ukraina.

Han sa at Nord-Koreas atomambisjoner utgjør en “veldig alvorlig og grunnleggende trussel” mot Sør-Korea, og at Seoul forbereder strenge mottiltak som svar på en mulig nordkoreansk atomprøvesprengning. Han utdypet ikke.

«Nord-Koreas overgang i våpenutvikling fra langdistanse ballistiske missiler til kortdistanse ballistiske missiler, fra strategiske atomvåpen til taktiske atomvåpen, er åpenbart rettet mot Sør-Korea,” sa Kwon.

«Det virker klart at Nord-Korea samtidig jakter på en evne til å angripe USA og å angripe Sør-Korea,” sa han.

Kwon sa at Nord-Korea kunne gå videre med en atomprøvesprengning når som helst.

Mens den amerikanske regjeringen har lovet å forfølge ytterligere sanksjoner mot Nord-Korea hvis den gjennomfører en ny atomprøvesprengning, er muligheten for nye meningsfulle straffetiltak fortsatt uklar fordi Russlands krig i Ukraina har forsterket splittelsen blant faste medlemmer av FNs sikkerhetsråd. Kina og Russland har nedlagt veto mot USA-sponsede forslag som ville ha økt sanksjonene mot Nord-Korea på grunn av noen av landets nylige ballistiske missiltester.

Kwon, som fungerte som Sør-Koreas ambassadør i Kina fra 2013 til 2015, uttrykte håp om at Beijing og Moskva vil reagere forskjellig på en nordkoreansk atomprøvesprengning siden begge har opprettholdt offentlig støtte til en atomfrigjort koreansk halvøy.

“Hvis Nord-Korea går videre med en atomprøvesprengning i en tid der den globale sikkerhetssituasjonen er så ustabil som den er nå, vil landet møte enorm kritikk fra det internasjonale samfunnet, og svaret vil være mer enn bare ord,” sa Kwon.

Nord-Korea har utført flere ballistiske tester i første halvdel av 2022 enn det har gjort i noe tidligere år, og har avfyrt rundt 30 missiler, inkludert de første testene av ICBM-er på nesten fem år. Kim har markert testene med gjentatte kommentarer om at Nord-Korea vil bruke atomvåpen proaktivt hvis de blir truet eller provosert, noe eksperter sier er en eskalering i deres kjernefysiske doktrine.

Den amerikanske regjeringen har bekreftet sin forpliktelse til å forsvare allierte i sør. Korea og Japan med hele spekteret av militære kapasiteter, inkludert atomkraft, men det er bekymring i Seoul for at Nord-Koreas ICBM-er kan få Washington til å nøle i tilfelle en ny krig på Koreahalvøya.

Eksperter sier at Nord-Koreas uvanlig tunge testaktivitet i år understreker Kims intensjon om å fremme sitt arsenal samt presse USA til å akseptere Nord-Korea som en atommakt, og dermed styrke landets posisjon i forhandlinger om økonomisk og sikkerhet. innrømmelser.

Forhandlingene har stanset siden tidlig i 2019 på grunn av uenigheter om en lempelse av lammende USA-ledede sanksjoner mot Nord-Korea i bytte mot nordkoreanske nedrustningstrinn.

 

Ekspressabonnement Ikke treff veggen. Få et Express-abonnement for å få tilgang til vår prisbelønte journalistikk. Velg Plan