Ministern: Vi kan hantera attack från prorysk grupp

0
47

Allt tyder på att det cyberangrepp som drabbat flera aktörer i Norge kommer från ”en prorysk kriminell gruppering”. Det säger landets beredskaps- och justitieminister Emilie Enger Mehl vid en pressträff, rapporterar norska medier. Flertalet ”viktiga tjänster” som den norska motsvarigheten till bank-id har tidvis legat nere, men ministern bedömer att myndigheterna kan hantera attacken. Chefen för nationella säkerhetsmyndigheten, Sofie Nystrøm, säger att det inte finns några tecken på att känslig information kommit andra till hands. – Den här typen av incidenter bidrar till att skapa osäkerhet i befolkningen, säger hon enligt Dagbladet. Bland annat norska polisens sajt har utsatts för angreppet, men på onsdagseftermiddagen fungerar hemsidan som vanligt igen.