Lag lover for å dempe religiøs konvertering, hatytringer mot hinduer: VHP til stater

0
53

Når han kunngjorde handlingsplanen for sitt 60-årsjubileum i 2024, sa Jain at VHP vil melde inn mer enn 1 crore medlemmer og øke enhetene til 1 lakh, med 15 lakh karyakartas (arbeidere) over hele landet.

Vishwa Hindu Parishad (VHP) kunngjorde sin handlingsplan for 2024, når organisasjonen har fullført 60 år etter stiftelsen, og sa mandag at alle statlige myndigheter må vedta lover for å begrense ulovlig religiøs konvertering, og sette en stopper for hatytringer mot hinduer. religion, og overlate kontrollen over templene til det hinduistiske samfunnet.

VHP henvendte seg til media i Chennai etter to dagers sentralstyremøte, og uttrykte bekymring over regjeringens kontroll over templer og deres påståtte riving av statlige myndigheter, i tillegg til ulovlige religiøse konverteringer og økende hatefulle ytringer mot hinduistisk tro og guder.

VHP felles generalsekretær Surendra Jain sa: “Alle statlige myndigheter bør vedta lover for å begrense ulovlige konverteringer og elske jihad (Hindutva-organisasjoner’ betegnelse for interreligiøse ekteskap som involverer muslimske menn). Den økende trusselen om anskaffelse og riving av templer på en diskret måte og hatefulle ytringer mot hinduistiske tro og guder må også stoppes umiddelbart.»

Mer fra Politisk puls

Klikk her for mer

VHP-talsperson Vinod Bansal sa: «Bortsett fra å stoppe konverteringer, må vi sikre re-konvertering til hinduisme gjennom ‘ghar wapasi’ (hjemkomst). Vi vil sette i gang en sosial bevegelse om disse spørsmålene. Uansett hvor det er behov for å legge press på regjeringen, vil vi gjøre det.»

Best of Express Premium

Premium< /figur>UPSC Key-29. juni 2022: Hvorfor lese «Dumping» eller «Gulabi Meenakari» eller «H…

Premium

Betydningen av PM Modis besøk til UAE

Premium

Nyhetsmaker | I Sena-opprøret, en to-MLA ‘prahar’ av Bacchu …

Premium

Akhilesh i øyet av Azamgarh, Rampur storm som SP-ledere, alliert flagg no-showFlere premiumhistorier >>

Da Jain kunngjorde handlingsplanen for sitt 60-årsjubileum i 2024, sa Jain at VHP vil registrere mer enn 1 crore medlemmer og øke enhetene til 1 lakh, med 15 lakh karyakartas (arbeidere) over hele landet.

«VHP er av den oppfatning at ulovlig religiøs konvertering er den største forbrytelsen og volden mot menneskeheten… (andre trosretninger) antar det som deres religiøse rettigheter og bruker grunnlovsstridige og uetiske midler (for å konvertere hinduer),» ifølge en uttalelse fra VHP. «Siden uavhengigheten har det blitt reist et krav fra ulike deler av samfunnet om å stoppe denne ulovlige kriminelle handlingen. VHP ønsker statlige myndigheter velkommen som har laget en lov for å stoppe ulovlige konverteringer i statene deres.»

VHP kritiserte DMK-regjeringen i Tamil Nadu og sa at på grunn av delstatsregjeringens “ufølsomhet” der var tilfeller av ulovlige konverteringer og forsøk på å konvertere hinduer til kristendommen i kristent drevne skoler i staten. Den pekte på en sak i Thanjavur-distriktet, der en jente døde, angivelig ved selvmord under press for å konvertere til kristendommen.

“Det var også tilfeller av islamske fundamentalister som målrettet hinduistiske jenter i navnet Love Jihad, og til slutt har jentene blitt brukt som seksuelle objekter,” uttalte VHP. «Noen av jentene måtte begå selvmord da det skjedde i Ramanathapuram og Melur-Madurai. Tamil Nadu-regjeringen bør stoppe slike aktiviteter ved å straffe disse institusjonene og individene strengt, slik at denne typen overgrep mot Hindu Society kan stoppes, heter det.

VHP Central Governing Council oppfordret delstatsregjeringen til å vedta en streng anti-konverteringslov for å dempe ulovlige konverteringer og økende tilfeller av Love Jihad.

Organisasjonen sa også at landet står overfor vold på grunn av islamsk fundamentalisme. “Ved å bruke CAA (statsborgerskapsendringsloven), Coronavirus, Hijab og Nupur (Sharma, tidligere BJP-talsperson hvis kommentarer om profeten har skapt protester), prøver de å oppildne landet i meningsløs vold,” heter det i uttalelsen. “Terrorisme har også blitt næret av disse fundamentalistene.

“Dessverre har Tamil Nadu blitt et knutepunkt og rekrutteringssenter for jihadi-terrorister. Mange islamske terrorister har blitt arrestert av NIA de siste månedene, og deres terrorstøttestrukturer som finans, soveceller og infrastruktur har blomstret i Tamil Nadu. Det ser ut til å være en slapphet hos en del av de statlige sikkerhetsbyråene når det gjelder å identifisere slike elementer…”

Best of Explained

Klikk her for mer

På spørsmålet om kontroll av hinduistiske templer av Tamil Nadu-regjeringen, sa VHP at det var en kolonial arv. Den kritiserte også delstatsregjeringen for påstått riving av templer. “Hindutempler blir revet av Tamil Nadu-regjeringen…i navnet til inngrep og ulovlige konstruksjoner. Mer enn 20 templer har blitt revet i løpet av de siste 13 månedene», het det. «Denne behandlingen har ikke blitt gitt til noen moske eller kirke. VHP krever at hvis fjerning av templet er påkrevd i henhold til loven, bør det flyttes til et annet sted, i forhåndssamråd med tempelkomiteen og lokale hinduorganisasjoner, ettersom det gjøres med å flytte folk fra inngrep.»

Den krever strenge tiltak mot hatefulle ytringer, sa den: «I hele landet blir det iverksatt strenge handlinger mot gjerningsmenn som kommer med negative kommentarer på troen til ikke-hinduer og dets ledere, men det er passivitet mot gjerningsmenn som kommer med fornærmende kommentarer om hinduistiske guder. , som de nylige kommentarene om den hellige shivalingam eller fromme Chidamabaram Natarajar. VHP advarer om at hvis de (myndighetene) forblir tause tilskuere, vil det hinduistiske samfunnet måtte stå opp og forsvare sin stolthet.»

Ekspressabonnement Ikke treff veggen. Få et Express-abonnement for å få tilgang til vår prisbelønte journalistikk. Velg Plan