Hur man gör en Spotify Blend-spellista med en annan användare

0
62

Att välja vad du ska lyssna på när någon annan är inblandad kan vara en svår uppgift, särskilt om din musiksmak skiljer sig mycket åt. Spotify har skapat en lösning på detta problem med vad de kallar “Blend”-spellistor. Det här är speciella delade spellistor som du kan skapa med en annan Spotify-användare eller användare, som sammanställer låtar från dina bibliotek till en spellista. Spotify gör också bort sina gamla familjespellistor och ersätter dem med blandningar.

De här är lätta att skapa med dina vänner, och du kan se vems bibliotek låtarna i spellistan kommer ifrån. Spellistorna tenderar att vara en blandning av låtar från varje persons bibliotek, särskilt låtar som ni båda har sparat, och uppdateras dagligen. 

Innehållsförteckning

  Du kan också redigera spellistorna som du vill och se hur lika du och din väns musiksmak är. Spotify låter dig till och med skapa Blend-spellistor med några artister som har en inbjudningslänk. Nedan visar vi dig hur du skapar en Spotify Blend-spellista, lägger till vänner och skapar en Blend-spellista med en artist. 

  Så skapar du en Blend-spellista

  Se till att din Spotify-app är helt uppdaterad för att säkerställa att du har tillgång till funktionen Blend-spellista. Hitta också en vän som är villig att göra en av dessa spellistor med dig. Följ dessa steg för att skapa en: 

  1. Gå till fliken Sök och skriv “Blanda.”
  1. Knacka på Blanda-genren.
  1. Knacka på Skapa en blandning högst upp. 
  1. Knacka på knappen Bjud in.  li>

   Du kan skicka länken till någon annan via meddelanden, e-post eller kopiera den för att dela var som helst. 

  1. När de går med i blandningen kommer du att kunna hitta spellistan i ditt bibliotek. 

  Om du vill kan du lägga till fler personer till din Blend-spellista lika enkelt.

  1. I din skapade Blend-spellista trycker du på knappen lägg till, som ser ut som en person med ett plustecken. 

  < figure class="aligncenter size-full">

  1. Knacka på Bjud in fler
  1. Skicka inbjudningslänken till en annan användare. 

  När de går med kommer deras musik också att läggas till i din Blend-spellista. Du kan lägga till upp till tio andra personer i spellistan. Du kan se din Blend-spellistas “berättelse” genom att trycka på den rörliga cirkelikonen precis ovanför spellistans titel. Detta kommer att visa dig hur lik din musiksmak är med en smakmatchning. Du kan också dela din blandning till sociala medier genom att trycka på ellipsikonen och sedan välja Dela

  Gör en blandningsspellista med en artist

  En rolig funktion med dessa Blend-spellistor är att vissa artister har Blends som du kan skapa med dem. På så sätt kan du se hur likt ditt musikbibliotek är några av dina favoritartister! Dessa är lätta att göra, artisten du vill göra Blend-spellistan med behöver bara ha en inbjudningslänk tillgänglig. 

  Spotify har ett blogginlägg med artister som har en inbjudningslänk tillgänglig, som t.ex. Charli XCX och BTS, men du kan även eventuellt hitta dem på artistens sida i Spotify. När du har hittat länken följer du dessa steg.

  1. Tryck på länken för att öppna inbjudan i Spotify-appen. 
  1. Knacka på Gå till Blend
  1. Din Blend-spellista med artisten öppnas.
  1. Du hittar spellistan i Ditt bibliotek under Spellistor

  Du kan alltid ta bort en artistblandningsspellista från din profil genom att trycka på Gilla-knappen för att inte gilla den.

  Så lämnar du en blandad spellista

  Om, för vad som helst anledningen till att du inte vill vara med i en Blend-spellista eller vill ha den borta från din profil kan du alltid lämna en Blend. 

  För att göra detta, gå bara till blandningsspellistan du vill lämna, tryck på de tre prickarna under spellistans titel och tryck sedan på Lämna blandning

  Därifrån kommer spellistan att tas bort från din profil och du har inte längre tillgång till det om du inte går igenom inbjudningslänken igen. 

  Använd blanda spellistor för att dela musik med vänner

  Dessa spellistor är ett fantastiskt sätt att kombinera dig och din väns musikbibliotek, särskilt eftersom det uppdateras dagligen för att ta hänsyn till dina förändrade lyssningsvanor. Detta kan göra det mycket enkelt att välja musik att lyssna på tillsammans, eftersom din Blend-spellista kommer att hitta det du har gemensamt.

  Och även om du inte delar någon av samma musik, kommer låtarna som väljs från varje bibliotek att vara i liknande genrer. Blandningsspellistor kan hjälpa till att göra även de mest kräsna musiklyssnare glada när de spelar låtar med vänner.