G7-toppmøtet Dag 1 Avslutning: Statsminister Modi fremhever Indias klimaprestasjoner; ledere lover å stå ved Ukraina

0
56

Statsminister Narendra Modi under en sesjon på G7-toppmøtet på mandag.

Statsminister Narendra Modi hevdet at Indias dedikasjon til klimaforpliktelser er tydelig fra dens prestasjoner på mandag håpet at rike land i G-7 vil støtte Indias innsats for å bekjempe klimaendringer og inviterte dem til å utnytte det enorme markedet for rene energiteknologier som dukker opp i landet.

I sine kommentarer kl. økten om 'Investering i en bedre fremtid: klima, energi, helse’ på G7-toppmøtet fremhevet Modi Indias merittliste og sa at de har nådd målet om 40 prosent energikapasitet fra ikke-fossile kilder ni år før tid.

“Målet om 10 prosent etanolblanding i bensin er nådd 5 måneder før tid. India har verdens første fullstendig solcelledrevne flyplass. Indias enorme jernbanesystem vil bli netto null i dette tiåret,” sa han.

 

“Når et stort land som India viser slike ambisjoner, får også andre utviklingsland inspirasjon. Vi håper at de rike landene i G-7 vil støtte Indias innsats. I dag dukker det opp et stort marked for ren energiteknologi i India,” sa statsministeren.

G-7-land kan investere i forskning, innovasjon og produksjon på dette feltet, sa han.

Skalaen som India kan tilby for hver ny teknologi kan gjøre den teknologien rimelig for hele verden, hevdet han. Kjerneteoriene for den sirkulære økonomien har vært en integrert del av indisk kultur og livsstil, sa Modi.

Indias statsminister Narendra Modi med G7-ledere. (REUTERS)

“Jeg etterlyste en bevegelse kalt LIV – Livsstil for miljøet – i Glasgow i fjor. I år på Verdens miljødag lanserte vi kampanjen Global Initiative for LiFE. Målet med denne kampanjen er å oppmuntre til en miljøvennlig livsstil,” sa han.

 

& #8220;Vi kan kalle tilhengerne av denne bevegelsen Triple-P dvs. ‘pro planet people’, og vi bør alle ta ansvaret for å øke antallet Triple-P-mennesker i våre egne land. Dette vil være vårt største bidrag til de kommende generasjoner,” sa han.

Modi mottatt av Tysklands kansler Olaf Scholz

Modi, som er i Tyskland på en to-dagers besøk fra søndag for toppmøtet til G7, ble mottatt av Tysklands kansler Olaf Scholz ved ankomst til Schloss Elmau, det pittoreske stedet for toppmøtet i Sør-Tyskland.

 

“Å bli pro-planet-mennesker. Investering i en bedre fremtid. I @G7-sesjonen om klima, energi & helse, fremhevet statsminister @narendramodi Indias innsats for grønn vekst, ren energi, bærekraftig livsstil og amp; global velvære,” Talsmann for utenriksdepartementet, Arindam Bagchi, tvitret.

Før starten av toppmøtet håndhilste statsminister Modi USAs president Joe Biden og kanadiske statsminister Justin Trudeau mens lederne samlet seg for et gruppebilde.

 

Dette var det første møtet mellom Modi og Biden etter at de møttes i Japan for Quad-toppmøtet i mai. De to lederne skal også etter planen møtes i juli for det virtuelle I2U2-toppmøtet i det firkantede økonomiske forumet som består av India, Israel, UAE og USA.

Gruppen på syv (G7) er en mellomstatlig politisk gruppering som består av Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Storbritannia og USA.

Det tyske presidentskapet har invitert Argentina, India, Indonesia, Senegal og Sør-Afrika til G7-toppmøtet i Elmau, Bayern.
Modi deltar på G7-toppmøtet som arrangeres i alpeslottet Schloss Elmau i Sør-Tyskland etter en invitasjon fra Tysklands kansler Scholz.

Indias statsminister Narendra Modi håndhilser på USAs president Joe Biden ved siden av Canada& #8217;s statsminister Justin Trudeau mens de forbereder seg på å posere for et familiebilde sammen med G7-ledere og oppsøkende gjester. (REUTERS)

Zelenskyy forteller til G-7-toppmøtet at Ukrainas styrker står overfor et presserende øyeblikk 

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy understreket mandag at det haster med å hjelpe landets militære med å forbedre sin posisjon mot Russland i de kommende månedene under et videomøte med ledende økonomiske makter, som igjen lovet å støtte Ukraina “så lenge det tar ”.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskiy deltar på en arbeidssesjon med G7-ledere via videolink. (Reuters)

Zelenskyy tok for seg øyeblikkets delikatesse for Ukraina i krigen med Russland til Group of Seven-toppmøtet, da lederne for de store økonomiene forberedte seg på å avsløre planer om å forfølge et pristak på russisk olje, heve tollsatsene på russiske varer og innføre andre nye sanksjoner.

I tillegg forberedte USA seg på å kunngjøre kjøp av et avansert overflate-til-luft missilsystem for Kiev for å hjelpe Ukraina med å kjempe tilbake mot Vladimir Putins aggresjon, dagen etter at russiske missiler traff den ukrainske hovedstaden Kiev for første gang på flere uker og ettersom militæret ble videreført, et fullstendig angrep på den siste gjenværende ukrainske redutten i Luhansk-regionen.

G7-ledere avslører en plan på 600 milliarder USD for å konkurrere med Kinas Belte- og veiinitiativ i utviklingsland 

USAs president Joe Biden og andre G7-ledere har avduket ambisiøse planer om å mobilisere 600 milliarder USD i finansiering innen 2027 for å levere gjennomsiktige og spillendrende infrastrukturprosjekter i utviklingsland som India, i et trekk sett på som en motsetning til Kinas belte and Road Initiative.

Partnerskapet for global infrastruktur og investeringer (PGII) som ble avduket søndag her under G7-toppmøtet, relanserer en ordning som ble avduket under fjorårets G7-samtaler i England.

< p>President Biden sa at planen ville gi avkastning for alle.

 

“I dag , lanserte nasjonene i G7 Partnership for Global Infrastructure and Investment (PGII),” sa Biden.

“Til sammen har vi som mål å mobilisere nesten 600 milliarder USD fra G7 innen 2027 for å investere i kritisk infrastruktur som forbedrer liv og gir reelle gevinster for alle våre folk,” tvitret han.

“Jeg vil være tydelig – G7’s kunngjøring av et nytt globalt infrastrukturpartnerskap er ikke bistand eller veldedighet. Det er en investering som vil gi avkastning for alle – inkludert det amerikanske folket – og øke alle våre økonomier,” Biden tvitret.

Modi holder samtaler med S-afrikanske Prez Ramaphosa i Tyskland

Statsminister Narendra Modi møtte på mandag Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa og diskuterte hele spekteret av vennskap mellom de to landene, inkludert ytterligere utvidede bånd innen handel, investeringer, forsvar og matsikkerhet.

Statsminister Modi, som er i Tyskland på et todagers besøk fra søndag for toppmøtet til G7, møtte Ramaphosa på sidelinjen av G-7-toppmøtet ved Schloss Elmau, det pittoreske stedet for toppmøtet i Sør-Tyskland.

 

Talsmann for utenriksdepartementet, Arindam Bagchi, sa at de to lederne diskuterte «ytterligere utvidelse av våre bilaterale bånd innen handel, investeringer, forsvar, farmasøytiske produkter, matsikkerhet og mer. Enighet om å fortsette tett samarbeid i både regionale og multilaterale fora.» Foruten India, har Tyskland, vertskapet for G7-toppmøtet, også invitert Argentina, Indonesia, Senegal og Sør-Afrika som gjester til toppmøtet for å anerkjenne demokratiene i det globale sør som sine partnere.

Gruppen av Seven (G7) er en mellomstatlig politisk gruppering som består av Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Storbritannia og USA.

Modi deltar på G7-toppmøtet som holdes i alpeslottet Schloss Elmau i Sør-Tyskland etter en invitasjon fra Tysklands kansler Olaf Scholz. India og Sør-Afrika er begge deler av grupperingene Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika (BRICS) og India, Brasil og Sør-Afrika (IBSA).

Best of Express Premium

Premium

I utlandet er Jacinda Ardern en stjerne. Hjemme mister hun glansenPremium

Udaipur-skredder drept: Offer søkte politidekning, pekte på trusler akter…

Premium

Forklart: Talerens krefter i et opprør

Premium

G7 prøver hardt å ikke være gårsdagens klubbFlere Premium-historier >>

 

Ekspressabonnement Ikke treff veggen, abonner for den beste dekningen av India fra bare $5 per måned Abonner nå