Home Svenska FCC-kommissionär vill att Tiktok blockeras i appbutiker

FCC-kommissionär vill att Tiktok blockeras i appbutiker

0

Brendan Carr, en av den amerikanska myndigheten Federal Communications Commissions kommissionärer, vädjar nu till Apple och Google om att ta bort Tiktok från sina respektive appbutiker. ”Tiktok är inte vad det ser ut att vara på ytan. Det är inte bara en app för att dela roliga klipp. Det är en varg i fårakläder. I grunden fungerar Tiktok som ett sofistikerat övervakningsverktyg som samlar in omfattande personlig och känslig data” skriver Carr i sitt brev till Apples vd Tim Cook och Alphabets vd Sundar Pichai. Carr citerar bland annat en artikel från Buzzfeed News, där det står att inspelningar som läckt ut har indikerat att utvecklare i Kina haft tillgång till amerikanska användares data.