Een Spotify Blend-afspeellijst maken met een andere gebruiker

0
57

Kiezen waar je naar wilt luisteren als er iemand anders bij betrokken is, kan een moeilijke taak zijn, vooral als je muzieksmaak enorm verschilt. Spotify heeft een oplossing voor dit probleem gecreëerd met wat ze “Blend” -afspeellijsten noemen. Dit zijn speciale gedeelde afspeellijsten die u kunt maken met een andere Spotify-gebruiker of gebruikers, die nummers uit uw bibliotheken samenvoegen tot één afspeellijst. Spotify schrapt ook hun oude Family-afspeellijsten en vervangt ze door Blends.

Deze zijn gemakkelijk samen met je vrienden te maken en je kunt zien uit wiens bibliotheek de nummers op de afspeellijst komen. De afspeellijsten zijn meestal een mix van nummers uit de bibliotheek van elke persoon, vooral nummers die jullie beiden mogelijk hebben opgeslagen en dagelijks worden bijgewerkt. 

Inhoudsopgave

  Je kunt de afspeellijsten ook naar wens bewerken en zien hoe vergelijkbaar de muzieksmaak van jou en je vriend is. Met Spotify kun je zelfs Blend-afspeellijsten maken met sommige artiesten die een uitnodigingslink hebben. Hieronder laten we u zien hoe u een Spotify Blend-afspeellijst maakt, vrienden toevoegt en een Blend-afspeellijst maakt met een artiest. 

  Hoe u een Blend-afspeellijst maakt

  Zorg ervoor dat je Spotify-app volledig is bijgewerkt om ervoor te zorgen dat je toegang hebt tot de Blend-afspeellijstfunctie. Zoek ook een vriend die een van deze afspeellijsten met je wil maken. Volg deze stappen om er een te maken: 

  1. Ga naar de Zoekenen typ “Blend”.
  1. Tik op het Blend-genre.

  1. Tik bovenaan op Maak een overvloeiing
  1. Tik op de Uitnodigen-knop. 
  1. Je kunt de link naar iemand anders sturen via berichten, e-mail of kopiëren om te delen overal. 
  1. Zodra ze lid zijn van de Blend, kun je de afspeellijst in je bibliotheek vinden. 

  Als je wilt, kun je net zo gemakkelijk meer mensen aan je Blend-afspeellijst toevoegen.

  1. Tik in je gemaakte Blend-afspeellijst op de knop toevoegen, die eruitziet als een persoon met een plusteken. 

  < figure class="aligncenter size-full">

  1. Tik op Meer uitnodigen
  1. Stuur de uitnodigingslink naar een andere gebruiker. 

  Zodra ze lid worden, wordt hun muziek ook toegevoegd aan je Blend-afspeellijst. Je kunt maximaal tien andere mensen aan de afspeellijst toevoegen. Je kunt het “verhaal” van je Blend-afspeellijst bekijken door op het bewegende cirkelpictogram net boven de titel van de afspeellijst te tikken. Dit laat je zien hoe vergelijkbaar je muzieksmaak is met een smaakovereenkomstscore. Je kunt je Blend ook delen op sociale media door op het ellipspictogram te tikken en vervolgens Delen te selecteren. 

  Maak een Blend-afspeellijst met een artiest

  Een leuke functie van deze Blend-afspeellijsten is dat sommige artiesten Blends hebben die je ermee kunt maken. Op deze manier kunt u zien hoe vergelijkbaar uw muziekbibliotheek is met enkele van uw favoriete artiesten! Deze zijn eenvoudig te maken, de artiest met wie je de Blend-afspeellijst wilt maken, heeft alleen een uitnodigingslink nodig. 

  Spotify heeft een blogpost met artiesten die een uitnodigingslink beschikbaar hebben, zoals Charli XCX en BTS, maar je kunt ze eventueel ook terugvinden op de artiestenpagina in Spotify. Zodra je de link hebt gevonden, volg je deze stappen.

  1. Tik op de link om de uitnodiging in de Spotify-app te openen. 
  1. Tik op Ga naar Blend
  1. Je Blend-afspeellijst met de artiest wordt geopend.
  1. Je vindt de playlist in Je bibliotheek onder Playlists

  Je kunt een Artist Blend-afspeellijst altijd uit je profiel verwijderen door tikken op de knop Vind ik leuk om deze niet leuk te vinden.

  Een gemengde afspeellijst verlaten

  Als je, om wat voor reden dan ook, niet op een Blend-afspeellijst wilt staan ​​of het uit je profiel wilt hebben, kun je altijd een Blend achterlaten. 

  Ga hiervoor naar de Blend-afspeellijst die je wilt verlaten, tik op de drie stippen onder de titel van de afspeellijst en tik vervolgens op Blend verlaten

  Van daar wordt de afspeellijst uit je profiel verwijderd en heb je er geen toegang meer toe, tenzij je de uitnodigingslink opnieuw gebruikt. 

  Gebruik afspeellijsten om muziek te delen met vrienden< /strong>

  Deze afspeellijsten zijn een fantastische manier om de muziekbibliotheken van jou en je vrienden te combineren, vooral omdat ze dagelijks worden bijgewerkt om rekening te houden met je veranderende luistergewoonten. Dit kan het kiezen van muziek om samen naar te luisteren heel gemakkelijk maken, omdat je Blend-afspeellijst zeker zal vinden wat je gemeen hebt.

  En zelfs als je niet dezelfde muziek deelt, zijn de nummers die uit elke bibliotheek worden gekozen, meestal in vergelijkbare genres. Blend-afspeellijsten kunnen zelfs de meest kieskeurige muziekluisteraars blij maken bij het spelen van nummers met vrienden.