CLAT 2022: Liste over nasjonale lovuniversiteter som godtar CLAT-poeng

0
44

Registreringene for CLAT 2022-rådgivning er for øyeblikket åpne. (Representativt bilde)

Kandidater som har bestått CLAT 2022-opptaksprøven vil nå dukke opp for veiledningsprosessen, og kandidater må også gi høgskolen preferanser for opptak. Eksperter anbefaler sterkt at kandidater velger minst fem nasjonale lovuniversiteter under veiledningsregistreringsprosessen.

Det er totalt 22 NLU-er som for tiden deltar i CLAT 2022-opptaksprosessen. Dessuten vil flere private og offentlige universiteter/høgskoler andre enn NLU-er også godta CLAT 2022-poeng for opptak til jussprogrammer.

Les |CLAT 2022: Sjekk forrige års cutoff for topp NLU-er

Anbefalt:: [Sjekk opptakssjansene dine ved National Law Universities basert på hjemstaten din & eksamensresultat for All India Category & State Kategori seter] Bruk- CLAT College Predictor

Kandidater kan sjekke den fullstendige listen over NLU-er som godtar CLAT-poeng for opptak til LLB- og LLM-kurs fra tabellen nedenfor:

Best of Express Premium< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

I utlandet er Jacinda Ardern en stjerne. Hjemme mister hun glansenPremium

Udaipur-skredder drept: Offer søkte politidekning, pekte på trusler akter…

Premium

Forklart: Talerens krefter i et opprør

Premium

G7 prøver hardt å ikke være gårsdagens klubbFlere premiumhistorier >> S.nr. Liste over NLUer1 National Law University, Jodhpur 2 National Law School of India University, Bangalore 3 Gujarat National Law University, Gandhinagar 4 National Academy of Legal Studies and Research, Hyderabad 5 West Bengal National University of Judicial Sciences, Kolkata 6 National Law Institute University, Bhopal 7 Damodaram Sanjivayya National Law University, Visakhapatnam 8 Chanakya National Law University, Patna 9 Maharashtra National Law University, Nagpur 10 National Law University Odisha, Cuttack 11 Hidayatullah National Law University, Raipur 12 Maharashtra National Law University, Mumbai 13 Dr. B.R. Ambedkar National Law University 14 Maharashtra National Law University, Aurangabad 15 Dharmashastra National Law University, Jabalpur (MPDNLU) 16 Tamil Nadu National Law School, Trichy 17 Himachal Pradesh National Law University, Shimla 18 Ram Manohar Lohiya National Law University, Lucknow 19 National University of Advanced Legal Studies, Kochi 20 Rajiv Gandhi National Law University, Patiala 21 National Law University and Judicial Academy, Guwahati 22 National University of Study and Research in Law, Ranchi

CLAT 2022-resultatet ble erklært av Consortium of National Law Universities (NLUs) 24. juni 2022. Registreringene for CLAT 2022-rådgivning er for øyeblikket åpne.

Kandidater må sende inn collegepreferansene sine sammen med registreringsavgiften for rådgivning i nettmodus. Siste dato for å registrere seg for CLAT-rådgivning er i dag, dvs. 27. juni, og det første setetildelingsresultatet vil bli annonsert 30. juni 2022.

I mellomtiden kan kandidater som ikke er kvalifisert for å sikre opptak i NLU-er gjennom CLAT 2022 kan søke om opptak til jusprogrammer som tilbys av CLAT-tilknyttede jusshøgskoler og universiteter. Noen av de private universitetene som godtar CLAT-poeng er nevnt nedenfor

— Amity University

— Asian Law College

— Alliance University, Bangalore

— BM Law College

— Arka Jain University, Jharkhand

— GD Goenka University

Ekspressabonnement Ikke treff veggen. Få et Express-abonnement for å få tilgang til vår prisbelønte journalistikk. Velg Plan