Bolund: Turkiet får sätta villkoren – stora eftergifter

0
47

Miljöpartiets språkrör Per Bolund är kritisk till det svenska Natoavtalet med Turkiet. Bolund säger till Ekot att han undrar om priset Sverige fått betala varit värt det. – Det här var det ja-sidan sa aldrig skulle hända. Vi skulle aldrig låta Turkiet sätta villkoren för vårat medlemskap. Nu ser vi att Sverige gör stora eftergifter i saker som bara för något år sedan var väldigt tydliga principer, säger Per Bolund till Sveriges Radio. Han säger att han inte står bakom att Sverige ska sälja vapen till Turkiet och att vi ska slå ner mot de som Turkiet anser vara terrorister. Utrikesminister Ann Linde (S) menar att avtalet med Turkiet inte kommer förändra någonting utöver strängare tag mot terrorister. – Det är inte så att vi kommer ändra våran yttrandefrihetslagstiftning eller de demokratiska rättigheter som människor har, säger Ann Linde.