Biografi om George Fernandes kommer på plass neste måned

0
49

Tidligere forsvarsminister George Fernandes. (Ekspressfoto av Ashok Nath Dey)

En ny biografi om en av Indias mest brennende fagforeningsledere og tidligere sentralminister George Fernandes vil spore hans reise fra gatene i Bombay til maktens korridorer i Delhi, kunngjort Penguin Random House India (PRHI) på lørdag.

“The Life and Times of George Fernandes”, skrevet av Rahul Ramagundam, vil bli utgitt under Penguin’s‘Allen Lane’ avtrykk 25. juli.

​🚨 Tidsbegrenset tilbud | Express Premium med ad-lite for bare Rs 2/dag 👉🏽 Klikk her for å abonnere 🚨

Kunngjøringen av den “første omfattende biografien” på den veteranen sosialistiske lederen, ansett som en anti-emergency-helt, markerer 47-årsjubileet for Emergency.

Fernandes, født 3. juni 1930, i Mangalore til en kristen familie, brøt ut i nasjonalt rampelys da han som fagforeningsmann i Mumbai organiserte en jernbanestreik i 1974 som brakte landet til stillstand.

Han ble jernbaneminister i 1989 under V P Singh’s National Front koalisjonsregjering, bestående hovedsakelig av venstreorienterte partier.

Fernandes døde i januar 2019 i en alder av 88 år etter en langvarig sykdom.

“I 12 lange år har jeg levd i George’s sinn, utforsket hans sjel, forhørt valgene hans, reist med ham gjennom hans oppturer og nedturer. Akkurat som han gjorde i jakten på politikken sin, har jeg satset på mange ting, familie og vennskap, jobb og gleder, i å skrive denne biografien,” sa Ramagundam, som også har skrevet “Gandhi’s Khadi” og “Inkludert de sosialt ekskluderte”.

“Jeg har kikket på mikrofilmer av aviser på svakt opplyste skjermer til utslitte maskiner. Hans private samling på mer enn hundre tusen artikler ga meg en slags historikers grådighet. Den vanvittige kjedeligheten med å lage en historie ut av de forskjellige papirene gjorde meg merkelig nok aldri lei,” la han til.

Fernandes fremsto som en nøkkelfigur i kampen for å gjenopprette demokratiet etter at nødsituasjonen ble innført i 1975 av daværende statsminister Indira Gandhi.

LES OGSÅ |Er litteratur mulig uten statens tilstedeværelse i vår litterære fantasi?

Et fotografi av Fernandes, med sitt sjokk av ustelt hår, som løfter en hånd i trass, er fortsatt et av de mest varige bildene fra de gangene Fernandes senere sluttet seg til den BJP-ledede NDA-regjeringen med Atal Bihari Vajpayee som statsminister i 1998 og 1999, i som han ble utnevnt til forsvarsminister. Under hans ledelse utkjempet India Kargil-krigen i 1999. Det var også under hans embetsperiode at India gjennomførte en atomprøvesprengning ved Pokhran i 1998.

Ifølge forlagene er biografien et must for å ikke bare de som er interessert i å vite mer om Fernandes, men “også de som er nysgjerrige på historien og leser forskjellige beretninger om situasjonene som endret kursen til denne nasjonen”.

“George Fernandes' liv og politikk fascinerte mennesker over hele spekteret. Hans forpliktelse til å kjempe for rettighetene til arbeiderklassens folk; hans rolle under krisen; og hans besettelse av å beseire det allmektige kongresspartiet fra dets dominerende posisjon i Indias politikk finner et karakteristisk uttrykk i denne boken,” sa Premanka Goswami, tilknyttet utgiver, PRHI.

‘The Life and Times of George Fernandes’ er for øyeblikket tilgjengelig for forhåndsbestilling på alle større e-handelsnettsteder.

Best of Express Premium

Premium
UPSC Key-28. juni 2022: Hvorfor lese «Hurting religious sentiments» eller «In…

Premium

Har NCP holdt Uddhav i hånden, stoppet oppsigelsen, gitt ham falskt håp?

Premium

Rekord på 82 milliarder dollar i avtaleoppdrag gjør at India trosser den globale nedgangen

Premium

Hvordan Rampur, Azamgarh ble vunnet: Bak BJP-slipper av SP-stemmerFlere Premium-historier >>

📣 For flere livsstilsnyheter, følg oss på Instagram | Twitter | Facebook og ikke gå glipp av de siste oppdateringene!

Ekspressabonnement Ikke treff veggen, abonner for den beste dekningen fra India fra kun $5 pr. måned Abonner nå