Axel Johnson-koncernen säljer Åhlens – efter 34 år

0
44

Entreprenören Ayad Al Saffar, som bland annat äger Ur & Penn, köper varuhuset Åhlens av Axel Johnson-koncernen. Det rapporterar SvD Näringsliv och hänvisar till uppgifter. Affären är klar i augusti och behöver ett godkännande från Konkurrensmyndigheten. Köpeskillingen är okänd. Axel Johnson-koncernen har ägt Åhlens i 34 år. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.