6. januar panel kaller overraskende høring for ytterligere bevis

0
47

Formann Bennie Thompson, D-Miss., sentrum, taler mens Representantenes utvalgte komité som undersøker angrepet 6. januar på den amerikanske hovedstaden fortsetter å avsløre funnene fra en årelang etterforskning, kl. Capitol i Washington, torsdag 23. juni 2022. (AP)

Panelet i House 6. januar sier at det kaller inn en overraskende høring for å presentere “nylig innhentet bevis.” Høringen berammet til 13.00. tirsdag kommer etter at kongressen forlot Washington for en to ukers pause. Lovgivere i panelet som undersøker 2021-opprøret sa forrige uke at det ikke ville være flere høringer før i juli.

Temnet for høringene er så langt uklart. En talsmann for panelet nektet å kommentere innholdet.

Utvalgets etterforskning har pågått under høringene som startet for tre uker siden, og panelet på ni medlemmer har fortsatt å samle bevis. Blant annet etterforskningsbevis innhentet komiteen nylig nye opptak av daværende president Donald Trump og hans indre krets tatt både før og etter 6. januar 2021 fra den britiske filmskaperen Alex Holder.

Holder sa i forrige uke at han hadde etterkommet en stevning fra kongressen om å overlevere alle opptakene han tok i de siste ukene av Trumps gjenvalgskampanje i 2020.

Best of Express Premium

Premium

I utlandet er Jacinda Ardern en stjerne. Hjemme mister hun glansen

Premium

Forklart: Talerens krefter i et opprør

Premium

G7 prøver hardt å ikke være gårsdagens klubbMer Premium Historier >>

Filmskaperen sa at opptakene inkluderer eksklusive intervjuer med Trump, hans barn og daværende visepresident Mike Pence mens de var på kampanjesporet, så vel som før og etter opprøret på Capitol.

Panelet har holdt fem høringer så langt, og minst to høringer til var planlagt i juli. Lovgiverne sa at de fremtidige høringene ville fokusere på innenlandske ekstremister som brøt hovedstaden den dagen og på hva daværende president Donald Trump gjorde mens volden utspant seg.

Ekspressabonnement Ikke treff veggen. Få et Express-abonnement for å få tilgang til vår prisbelønte journalistikk. Velg Plan