Stockholmsbörsen försiktigt uppåt i öppningen

0
51

Stockholmsbörsen inleder svagt uppåt efter gårdagens breda lyft. En kvart efter öppning står indexen som följer:

• OMXSPI: +0,8%
• OMXS30: +0,8%

Skanskas aktie handlas på 1,6 procent efter besked om ett nytt kontrakt i Storbritannien värt 970 miljoner kronor. Metallbolaget Boliden går upp 3,6 procent. SAS aktie bryter gårdagens nedgångar och lyfter 10 procent efter besked från Norges regering att man inte går in med mer pengar i det krisande bolaget. Under en presskonferens på tisdagsmorgonen uppger norska staten att skulden på 1,5 miljarder norska kronor i istället kan omvandlas till aktier. Tidigare under veckan meddelade bolagets piloter om en eventuell strejk på onsdag. Flygbolaget står i så fall inför ett ”katastrofalt läge”, enligt kommunikationsdirektören Karin Nyman, skriver DI. Stillfront backar runt 5,8 procent efter att SEB sänkt aktien från behåll till sälj. Wall Street stängde på minus i alla index på måndagen. Bäst gick det för energisektorn och oljepriserna, som återigen steg mot 110 dollar per fat WTI-olja. New York-börserna i går
S&P 500: −0,3%
Nasdaq: −0,2%
Dow Jones: −0,9% Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.